Cea mai buna dovada ca SKODA pregateste o arma anti GTI, RS si AMG. Conceptul debuteaza la Paris

Cea mai buna dovada ca SKODA pregateste o arma anti GTI, RS si AMG. Conceptul debuteaza la Paris
  • Conceptul Vision RS anticipeaza un hot-hatch compact
  • Debuteaza in octombrie la Paris
  • Ar putea fi vorba despre un viitor Rapid vRS
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav a publicat o serie de imagini teaser cu conceptul Vision RS pe care il aduce in carne si oase la Salonul Auto de la Paris. Acesta anticipeaza un hot-hatch de clasa compacta cu propulsie hibrida.

Skoda lanseaza anul viitor o noua generatie Rapid si spre deosebire de modelul actual, aceasta va fi disponibila numai in versiune hatchback. Se pare ca Rapid-ul din prezent nu a prea convins clientii astfel ca producatorul din Mlada Boleslav vrea sa-l faca indeajuns de bun incat sa rivalizeze cu Volkswagen Golf.

Skoda Vision RS concept

"Prezenta noastra in acest segment este modesta. Cu actualul Rapid Spaceback nu am reusit sa convingem oamenii ca suntem un competitor credibil, dar viitorul Rapid va devenit un adevarat rival pentru Golf. Nu vei putea sa faci confuzii intre noul Rapid si Octavia," a precizat Alain Favey, directorul de marketing si vanzari al Skoda.

Skoda Vision RS concept

Vestea buna este ca noul Rapid va avea si o versiune de performanta vRS, anticipata de conceptul pe care il poti admira in aceste imagini teaser proaspat publicate de Skoda. Reprezentantii companiei nu au facut nicio declaratie in acest sens, dar lucrurile sunt destul de clare.

Skoda Vision RS concept

Botezat Vision RS, acesta va debuta luna viitoare cu ocazia Salonului Auto de la Paris si masoara 4.356 de milimetri in lungime, 1.810 milimetri latime si are un ampatament de 2.650 de milimetri. Cu alte cuvinte, dimensiuni potrivite pentru un hot-hatch de clasa compacta.

Skoda Vision RS concept

La exterior, conceptul va primi o serie de accesorii derivate din motorsport sau jante supradimensionate, iar pentru interior Skoda a pregatit scaune sport imbracate in Alcantara, ceasuri de bord digitale cu animatii specifice gamei RS sau o consola centrala din fibra de carbon.

Sistemul de propulsie va fi unul hibrid, compus dintr-o unitate pe benzina TSI de 1.5 litri si 150 de cai putere, si un motor electric de 75kW, echivalentul a 102 cai putere. In total, vorbim de 245 de cai putere, suficienti pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 7.1 secunde.

Skoda Vision RS concept

Bateria are o capacitate de 13 kWh, ceea ce ii permite conceptului sa parcurga pana la 70 de kilometri in modul full electric.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Skoda Vision RS concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 27 Septembrie 2018