Concept Toyota: urmasul lui MR2, GRMN Sports Hybrid Concept II dezvaluit la Nurburgring

Concept Toyota: urmasul lui MR2, GRMN Sports Hybrid Concept II dezvaluit la Nurburgring
Conceptul pe care l-a aratat Toyota in cadrul salonului auto de la Tokyo anul trecut, isi va face aparitia cu ocazia cursei de 24h de la Nurburgring, din cadrul Le Mans Series. Masina este un hibrid electric / benzina cu tractiune integrala, ce va fi bazat pe ideea lui MR2, o masina sport cu 2 locuri si motor central.
Distribuie pe Facebook

Cursa de la Nurburgring din cadrul 24h Le Mans Series ce va incepe astazi va avea un invitat nou. Este vorba de un concept realizat de catre Toyota alaturi de cei de la Gazoo Racing, numit GRMN Hybrid Concept II. Masina este un roadster cu 2 locuri si motor central, urmasul lui MR2. Aceasta creatie decapotabila nu va alerga pe circuit ci doar va putea fi admirata ca si noutate din partea producatorului japonez.

Motorul central este un V6 pe benzina ce produce 295 de cp, iar tractiunea este integrala si se face cu ajutorul unui sistem hibrid de tractiune. Mai mult, ca nu degeaba i se zice Hybrid, peste cei 295 de cp mai sunt disponibili inca 50 furnizati de motorul electric. Acesta da puterea numai rotilor din fata.

Toyota spune ca masina are mai putin de 1500 kg, dar nu spune si ce consum are acest roadster. Mai mult, este doar un simplu concept ce-si va arata fata in cadrul cursei din Germania. Insa cel mai probabil, varianta de serie nu va mai arata asa de agresiv ca acest concept. Si numele care acum ni se pare complicat se va transforma cel mai sigur intr-o alta generatie de MR2.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 23 Iunie 2011