Conceptele Audi Nanuk si Audi Quattro ar putea deveni realitate

Conceptele Audi Nanuk si Audi Quattro ar putea deveni realitate
  • Conceptul Audi Nanuk ar putea fi lansat si intr-o versiune de serie
  • Situatia este valabila si pentru prototipul Quattro, lansat la Frankfurt
  • Declaratia ii apartine lui Andre Konsbruck, directorul companiei in Marea Britanie
Distribuie pe Facebook

Prezentate in cursul acestui an, conceptele Nanuk si Quattro de la Audi ar putea avea corespondenti de serie asemanatori, a anuntat producatorul din Ingolstadt. Motivul? Audi doreste sa devina si mai atragator din punct de vedere al designului.

Audi va lansa o serie de masini de top bazata pe concept car-uri recente lansate, asa cum sunt noile Quattro sau Nanuk, a declarat directorul companiei in Marea Britanie, Andre Konsbruck, citat de editia electronica a revistei Autocar. Desi nici unul dintre aceste prototipuri nu a fost confirmat inca pentru productie, Konsbruck spune ca ambele sunt viabile din acest punct de vedere si au fost in curs de testare din punct de vedere al clientilor, fiind evaluate intern pentru a vedea daca pot reprezenta o afacere.

"Fiecare concept pe care il expunem are posibilitatea unei productii de serie, iar aceste masini nu sunt diferite. Pot vedea un viitor in care Audi sa livreze altceva, masini premium inovative, la care oamenii sa isi doresc sa aspire, precum acestea", a explicat oficialul marcii germane, adaugand ca Audi a avut intotdeauna proiecte speciale care au contribuit la crearea imaginii de brand premium, iar "masini precum Quattro si Nanuk pot face asta.".

Supercarul Audi Nanuk a fost dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Prototipul beneficiaza de tractiune integrala, are 544 de cai putere, atinge 100 de km/h in 3.8 secunde si ajunge la o viteza maxima de 304 km/h. Conceptul Nanuk are un ampatament de 2.710 mm si masoarea 4.541 mm lungime, 1.990 mm latime si 1.337 mm inaltime.

Audi Quattro, cel de-al doilea concept, a fost si el dezvaluit tot la Salonul Auto din luna septembrie. Este un plug in hibrid cu motor pe benzina, fiind dedicat aniversarii celor 30 de ani de la debutul originalului Sport Quattro, in 1983, de la Frankfurt. Puterea celor doua motoare ale lui Audi Quattro ajunge la 690 de cai, ceea ce inseamna ca avem de-a face cu cel mai puternic Audi din istorie. Conceptul are 4.602 mm lungime, 1.964 mm latime si 1.386 mm inaltime, cu un ampatament de 2.784 mm.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 2 Decembrie 2013