Conceptul Citroen Wild Rubis intra in productia de serie

Conceptul Citroen Wild Rubis intra in productia de serie
  • Conceptul Citroen Wild Rubis a primit unda verde pentru productie
  • Modelul de serie va sosi la finalul anului 2014 sau inceputul lui 2015
  • Vanzarile vor demara mai intai in China si in tarile asiatice din imprejurimi
Distribuie pe Facebook

Conceptul DS Wild Rubis poate deveni realitate la finalul anului 2014 sau la inceputul lui 2015, a anuntat recent CEO-ul Citroen, Frederic Banzet. Versiunea de serie nu va fi insa la fel de radicala precum conceptul prezentat la Shanghai Motor Show 2013, sustine reprezentantul companiei producatoare de masini.

In urmatoarele 18 luni, SUV-ul Citroen Wild Rubis va intra in productie la fabricile din China. Automobilul va patrunde in prima faza pe piata auto din Asia, cel mai tarziu la inceputul anului 2015. Modelul este un derivat al conceptului cu acelasi nume, prezentat la Salonul Auto de la Shanghai din luna aprilie a anului curent.

Caracteristixcile viitorului Citroen Wild Rubis

Chiar daca surprinzatorul concept Citroen Wild Rubis a fost prezentat la Shanghai cu roti de 21 inci - diametrul jantei, CEO-ul Citroen Frederic Banzet spune ca modelul real va fi produs in alti parametri, mai putin "radicali".

Citroen DS Wild Rubis

Cu o lungime de 4,7 metri, o latime de 1,95 metri si o inaltime de 1,59 metri, crossoverul Citroen Wild Rubis va avea o dimensiune similara cu deja cunoscutul Volkswagen Touareg. In Europa, Citroen vinde deja SUV-ul compact C4 Aircross - inspirat din Mitsubishi ASX - si modelul C-Crosser, bazat pe caracteristicile popularului Mitsubishi Outlander.

Alte informatii despre caracteristicile viitorului Wild Rubis nu au fost dezvaluite de reprezentantul companiei franceze, insa pot fi deduse partial din conceptul prezentat la Shanghai Motor Show in aceasta primavara.

Modelul ar putea fi numit DS7 sau DSX7 si dotat cu un sistem de propulsie hibrid, cu un motor turbo pe benzina, de 1,6 litri, si un motor electric de 51,5 kW.

Citroen DS Wild Rubis

Unde va fi lansat Citroen Wild Rubis

Intentiile companiei Citroen sunt acelea de a lansa noul crossover in China si in tarile asiatice din imprejurimi, piata din Europa fiind lasata la o parte in planificare. Acest lucru se explica prin faptul ca francezii si-au stabilit obiectivul de a creste masiv vanzarile in China, astfel incat sa reuseasca sa vanda jumatate din vehiculele produse in afara continentului european, pana in 2015.

Pretul viitorului Citroen Wild Rubis ramane si un mister la acest moment, insa cu siguranta va fi pe aceeasi lungime de unda cu cel al modelelor din gama Citroen DS.

Citroen DS Wild Rubis

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Citroen DS Wild Rubis
mai multe