Conceptul Mazda RX-Vision a fost rasplatit cu un prestigios premiu pentru design

Conceptul Mazda RX-Vision a fost rasplatit cu un prestigios premiu pentru design
  • Mazda RX-Vision a primit premiul pentru design din partea revistei Auto&Design
  • La 3 luni dupa ce a fost lansat la Paris, conceptul japonezilor a castigat premiul pentru cel mai frumos concept al anului
  • Printre concurentii din acest an s-au numarat Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage sau Pininfarina H2 Speed Concept
Distribuie pe Facebook

Un juriu format din 11 jurnalisti auto de pe 4 continente a decis ca Mazda RX-Vision sa primeasca premiul pentru design-ul conceptului despre care zvonurile spun ca prevesteste intoarcerea motorului rotativ.

Prezentat recent la exclusivul Concurs de Eleganta de la Villa d'Este din Italia, conceptul japonezilor a mai primit inca o recunoastere pentru design-ul impresionant, de aceasta data din partea revistei Auto&Design.

Concepte concurente la premiile Auto&Design

Lansat in anul 2015 la Salonul Auto de la Tokyo, RX-Vision a primit 3 luni mai tarziu la Salonul Auto de la Paris premiul pentru cel mai frumos concept al anului.

"Bineinteles ca sunt incantat de recunoasterea pe care o primim pentru eforturile noastre. Oriunde am aratat pana acum RX-Vision, oamenii nu au incetat sa ne spuna cat de bine arata. Multitudinea de reactii pozitive ne-au intrecut pana si noua asteptarile," a declarat Kevin Rice, director de design al Mazda Europa.

Conceptul dezvoltat in concordanta cu filosofia de design a companiei japoneze, KUDO- Soul of Motion, a avut competitori de seama in acest concurs, printre care Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage, Pininfarina H2 Speed Concept sau Porsche Mission E Concept.

Concepte concurente la premiile Auto&DesignConcepte concurente la premiile Auto&Design

Desi acest premiu este unul foarte important, fanii marcii japoneze asteapta inca o veste despre revenirea bine-cunoscutului motor rotativ Wankel.

Cand au prezentat conceptul pe malul lacului Como, acelasi Rice declara ca dezvoltarea motorului rotativ nu a incetat odata cu modelul RX-8. Acesta a dezvaluit ca o echipa restransa inca lucreaza la el, iar cand lumea va fi pregatita sa il cumpere, Mazda va fi pregatita sa il livreze.

Concepte concurente la premiile Auto&DesignConcepte concurente la premiile Auto&Design

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Concepte concurente la premiile Auto&Design
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 16 Iunie 2016