Cum arata raspunsul Audi la conceptele Volkswagen de la Wörthersee

Cum arata raspunsul Audi la conceptele Volkswagen de la Wörthersee
  • Audi aduce noul A5 Sportback G-Tron la Wörthersee
  • Acesta poate functiona si pe gaz natural compresat (CNG)
  • Versiunea de serie se lanseaza la inceputul acestei veri
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a adus la Wörthersee un A5 Sportback G-Tron, special modificat pentru acest eveniment. Acest model va debuta deasemenea in versiune de serie la inceputul acestei veri.

Odata cu dezvoltarea industriei auto au fost gasite mai multe alternative la carburantul conventional, care sa fie eficiente, dar in acelasi timp sa nu aiba un impact negativ asupra mediului inconjurator. Asa au aparut masinile electrice sau plug-in hibrid, dar si cele care pot functiona pe CNG, sau cu alte cuvinte gaz natural compresat.

Audi A5 Sportback G-Tron

Nemtii de la Audi au in oferta actuala doua modele care pot fi alimentate cu acest combustibil, si anume A3 Sportback G-Tron si A4 Avant G-Tron. Din vara, acestora li se va alatura un al treilea model, in "persoana" noului A5 Sportback, care va primi la randul sau denumirea G-Tron. Insa pana atunci, brand-ul din Ingolstadt a adus la Wörthersee GTI Treffen o versiune special modificata pentru acest eveniment.

Audi A5 Sportback G-Tron

Acesta vine cu o grafica speciala la exterior, cu accente albastre la nivelul farurilor si cu un model bi-color de tip fagure regasit in partea din spate a masinii. Etrierele franelor si logo-ul G-Tron sunt scoase la randul lor in evidenta de aceleasi accente albastre. In rest, exemplarul adus in Austria este identic cu versiunea standard.

Audi A5 Sportback G-Tron

Asta inseamna ca sub capota regasim un propulsor de 2.0 litri TFSI, care dezvolta 170 de cai putere si 270 Nm cuplu, transmisi prin intermediul unei cutii de viteze automate S Tronic. Partea cu adevarat interesanta se afla in spate, si ne referim aici la rezervorul de gaz, cu o capacitate de 19 kilograme.

Audi A5 Sportback G-Tron

Pentru a evita orice scurgere de combustibil, acesta este construit din mai multe straturi si materiale precum poliamida impermeabila, CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer) si GFRP (Glass Fiber Reinforced Polymer).

Audi A5 Sportback G-Tron

In ceea ce priveste performantele, noul A5 Sportback G-Tron atinge 100 de km/h in 8,5 secunde, are o viteza maxima de 226 km/h si consuma 3,8 kilograme de gaz/100 de km sau 5,6 litri de benzina la 100 de km.

Audi A5 Sportback G-Tron

Mai mult decat atat, Audi-ul poate parcurge 500 de kilometri numai pe gaz, iar atunci cand nivelul acestuia scade la mai putin de 0,6 kilograme, sistemul trece instant pe benzina. Cu ambele rezervoare pline ochi, masina are o autonomie maxima de 950 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi A5 Sportback G-Tron
mai multe