Daihatsu se intoarce la Copen

Daihatsu se intoarce la Copen
  • Daihatsu pregateste readucerea la viata a modelului Copen
  • Modelul japonez va fi dezvaluit initial sub forma de concept
  • Debutul oficial va avea loc luna viitoare, la Tokyo
Distribuie pe Facebook

Daihatsu se pregateste sa reinvie roadster-ul Copen, produs intre anii 2002 - 2012, cu ajutorul a doua concept car-uri ce vor fi dezvaluite in noiembrie, la Salonul Auto de la Tokyo.

Daihatsu Copen a fost un roadster de dimensiuni mici, construit in acest fel pentru a respecta regulile autoritatilor japoneze, care nu permiteau ca masina sa depaseasca o motorizare mai mare de 0.66 litri. Partea buna e ca posesorii acestui automobil se bucurau de taxe mai mici si chiar de scutirea anumitor impozite.

Productia a incetat in august 2012, odata cu livrarea ultimelor 500 de exemplare ale editiei care aniversa 10 ani de la primul Daihatsu Copen. La un an distanta de la acel moment, producatorul japonez readuce roadsterul in atentia publicului anuntand doua prototipuri care prefigureaza un nou Copen.

Daihatsu Copen Concept

Daihatsu Copen RMZ este un concept care se apropie cel mai mult de vechiul model, fiind vorba despre un roadster mai conventional, in timp ce Daihatsu XMZ este un model care si-a tras inspiratia din duritatea si aspectul SUV-urilor.

Potrivit companiei, ambele modele beneficiaza de un acoperis metalic retractabil si au aceleasi dimensiuni, respectiv 3.395 mm lungime, 1.475 mm latime si 1.275 mm inaltime. Ca si predecesorul sau, noul Daihatsu Copen va fi propulsat de un motor in trei cilindri de 660 cc, cuplat la o transmisie CVT cu padele montate pe volan.

Daihatsu Copen Concept

La interior, roadsterul japonez include un amestec de fibra de carbon, piele de caprioara, afisaj digital, buton de start si un touchscreen in consola centrala. Cu noul Copen, ce va fi prezentat luna viitoare in capitala Japoniei, compania Daihatsu spera sa reaprinda interesul pentru brandul intrat in uitare.

Insa Copen nu este singurul concept prezentat anul acesta de Daihatsu. La sfarsitul lunii trecute, compania a avut nu mai putin de 8 noi modele pe care le-a expus oficial la Salonul Auto de la Jakarta. Acestea fac parte din planurile constructorului japonez de a deveni lider pe piata compactelor economice si ieftine.

Daihatsu Copen Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Daihatsu Copen Concept
mai multe