De la indieni vine cel mai nou SUV Coupe. Cum arata Mahindra XUV Aero

De la indieni vine cel mai nou SUV Coupe. Cum arata Mahindra XUV Aero
  • Mahindra publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului XUV Aero
  • Concept car-ul pregatit de compania auto indiana interpreteaza un SUV Coupe
  • Prototipul cu pricina propune pe plan tehnic un benzinar turbo de doi litri si 210 CP
Distribuie pe Facebook

Indienii de la Mahindra au prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Delhi conceptul unui nou SUV Coupe. Botezat sugestiv XUV Aero, prototipul cu pricina iese in evidenta printr-un design extrem de controversat.

Inaugurat la sfarsitul decadei trecute, odata cu aparitia modelului BMW X6, segmentul destinat SUV-urilor Coupe a inceput sa prinda tot mai mult teren.

Desigur, oferta este limitata pentru moment la trei - patru optiuni (in functie daca luam sau nu in considerare si Range Rover-ul Evoque), insa situatia se va schimba radical in urmatoarea perioada de timp.

Pentru clientii pe care se bat in prezent proaspat lansatul Mercedes GLE Coupe si cea de-a doua generatie a modelului BMW X6 vor lupta in curand si germanii de la Audi, in timp ce noul X4 urmeaza a primi un rival pe nume GLC Coupe.

Asadar, dupa cum vezi, lupta pentru coroana segmentului destinat SUV-urilor Coupe este o afacere intre producatorii de masini premium.

Nu va mai fi insa in cazul in care noul Mahindra XUV Aero, un concept car dezvaluit cu ocazia Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea in Delhi, va deveni realitate si va ajunge a vanzare.

Pana atunci ne limitam la ce avem si precizam ca prototipul cu pricina propune un design extrem de controversat, contrastul dintre linia alungita a plafonului si portbagajul scurtat fiind pricipala buba in cazul de fata.

In schimb, toti cei care apreciaza o caroserie puternica si impunatoare vor adora la nebunie blocurile optice supradimensionate sau elementele proeminente de la nivelul spoilerelor fata / spate, respectiv aripilor laterale.

Jantele cu design in cinci spite duble, ce ascunde etriere finisate in rosu, completeaza in cele din urma meniul exterior, pe cand cel interior anunta volan si scaune sport, plus ceasuri de bord digitale sau ornamente din carbon.

Din punct de vedere tehnic, noul Mahindra XUV Aero este limitat de o motorizare turbo de doi litri si 210 CP care, in mod surprinzator totusi, aduce primii 96 km/h in mai putin de sase secunde.

Atat modul, cat si locul in care se efecuteaza livrarea puterii ramane un mister, oficialii indieni preferand sa anunte mai degraba ca al lor SUV Coupe dispune de suspensie ajustabila in patru moduri diferite.

Mahindra XUV Aero Concept

Mahindra XUV Aero Concept

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 5 Februarie 2016