Ea este SLAVIA. O decapotabila cu doua locuri creata de studentii de la SKODA

Ea este SLAVIA. O decapotabila cu doua locuri creata de studentii de la SKODA
  • Noua creatie a fost denumita Slavia
  • Este bazata pe compacta Scala
  • Motor de 1.5 litri TSI, cu 150 CP
Distribuie pe Facebook

Un grup de studenti de la Skoda au creat o decapotabila cu doua locuri pe care au botezat-o Slavia. Acestia au pornit de la modelul compact Scala.

In fiecare an, cehii de la Skoda organizeaza proiectul AZUBI in care studentii sunt provocati sa dezvolte un concept bazat pe unul dintre modelele de serie produse la Mlada Boleslav.

Skoda Slavia

Anul acesta, o echipa formata din 26 de baieti si cinci fete a creat Slavia, o decapotabila cu doua locuri care arata de-a dreptul impresionant.

Studentii au pornit de la modelul compact Scala caruia i-au taiat plafonul, au sudat usile spate si au ranforsat sasiul. Deasemenea, au modificat sistemul de evacuare si au montat jante cu diametrul de 20 de inch, imprumutate de la Kodiaq RS.

Skoda Slavia

Caroseria a fost acoperita apoi cu trei straturi de vopsea alba, cu efect perlat, iar pe intuneric exteriorul este animat de LED-urile in culorile steagului Cehiei montate sub praguri si in spatele rotilor.

Skoda Slavia

In interior au montat scaune scoica Sparco, centuri in patru puncte si un sistem audio de 320 W si un subwoofer de 2250 W. In compartimentul de bagaje, Skoda Slavia ascunde doua trotinete electrice.

Skoda Slavia

Sub capota regasim motorul TSI de 1.5 litri, cu 150 de cai putere, iar masa proprie a masinii este de 1.210 kilograme. Transmisia DSG, puntile, sistemul de directie, sistemul electric, ceasurile de bord, sistemul de infotainment si sistemele de asistenta, toate au fost preluate direct de la Scala.

Skoda Slavia

Dar de unde Slavia si de unde o decapotabila cu doua locuri? Potrivit Skoda, Slavia erau denumite primele biciclete construite de Vaclav Laurin si Vaclav Klement (fondatorii Skoda) iar forma caroseriei este inspirata de modelul de competitie 1100 OHC din 1957.

Skoda Slavia

Acesta a fost construit special pentru cursele de anduranta, aveam un motor de 1.1 litri, cantarea 550 de kilograme si atingea o viteza maxima de 190 km/h.

Skoda Slavia

Skoda Slavia

Skoda Slavia

Skoda Slavia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Skoda Slavia
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2020