Este primul pick-up premium european din istorie. Tot ce trebuie sa stii despre Mercedes-Benz X-Class

  • Mercedes a publicat primele fotografii ale noii Clase X
  • Conceptul prevesteste primul pick-up premium din istoria marcii germane
  • Acesta va fi lansat pe piata anul viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul german a publicat primele fotografii oficiale cu ceea ce pare a fi primul pick-up premium european. Conceptul a fost botezat X-Class si este produs pe aceeasi platforma ca si Nissan-ul Navara.

Se tot vorbeste de ceva vreme despre un Mercedes-Benz pick-up, iar dupa ce au aparut mai multe fotografii si filme spion, iata ca acum ne putem face in sfarsit o idee despre cum va arata acesta.

Mercedes-Benz Clasa X

Nemtii de la Mercedes au publicat primele fotografii oficiale ale Clasei X, un nou rezultat al colaborarii dintre Renault-Nissan si Daimler AG inceputa acum 6 ani. Modelul a fost prezentat ca un concept pre-serie in cadrul unui eveniment care a avut loc la Stockholm, urmand ca versiunea finala sa intre in productie in cursul anului viitor.

Mercedes-Benz Clasa XMercedes-Benz Clasa X

Noul Mercedes-Benz X-Class reprezinta viziunea constructorului german de automobile in ceea ce priveste pick-up-urile, si este dezvoltat pe platforma tehnica a lui Nissan Navara si a noului Renault Alaskan.

Mercedes-Benz Clasa X

Deocamdata, nemtii au prezentat doua versiuni-concept ale masinii, numite Powerful Adventurer si Stylish Explorer.

Mercedes-Benz Clasa X

Asa cum ii spune si numele, Power Adventurer se adreseaza amatorilor de masini utilitare, are o inaltime maxima de 1.90 metri, o garda la sol considerabila, anvelope speciale 35x11,5 si nu in ultimul rand, un design atletic.

Mercedes-Benz Clasa XMercedes-Benz Clasa X

Aceasta versiune este finisata intr-o nuanta de verde fluorescent, denumita oficial Lemonax, si iese in evidenta prin elementele estetice din carbon mat prezente atat la exterior cat si la interior, dar si prin habitaclul imbracat in piele Nappa.

Mercedes-Benz Clasa X

Clasa X Stylish Explorer pune accentul pe stilul sofisticat cu care ne-au obisnuit de-a lungul timpului cei de la Mercedes. Acesta propune jante din aliaj de 22 de inch crom-antracit, culoare exterioara Metallic White, si un interior demn de segmentul premium. Regasim aici materiale de cea mai buna calitate, piele intoarsa naturala, piele Nappa, lemn de stejar sau aluminiu prelucrat.

Mercedes-Benz Clasa X

In ceea ce priveste performantele viitorului pick-up Mercedes, trebuie sa stiti ca in versiunea de top acesta va dispune de un motor V6 diesel cu tractiunea 4x4 permanenta, sistem electronic al tractiunii, cutie de transfer cu reductor si doua diferentiale blocabile.

Mercedes-Benz Clasa XMercedes-Benz Clasa X

In plus, datorita platformei pe care este bazata, Clasa X va putea cara 1.1 tone in bena si va putea tracta un mai putin de 3.5 tone.

Mercedes-Benz Clasa X

Constructorul german nu a oferit deocamdata detalii exacte despre pret, insa a declarat ca "noul model va fi pozitionat la un nivel atractiv din acest punct de vedere." Asa cum spuneam, noul Mercedes-Benz Clasa-X va fi produs din 2017 la uzina Nissan din Barcelona, si va fi vandut pe pietele din Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Australia si Europa.

Mercedes-Benz Clasa X

Mercedes-Benz Clasa X

Mercedes-Benz Clasa X

Mercedes-Benz Clasa X

Mercedes-Benz Clasa X

Mercedes-Benz Clasa X

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Mercedes-Benz Clasa X
mai multe