General Motors prezinta viziunea asupra prototipului Chevrolet EN-V 2.0 la Beijing

General Motors prezinta viziunea asupra prototipului Chevrolet EN-V 2.0 la Beijing
Distribuie pe Facebook
General Motors a prezentat la Auto China 2012 viziunea companiei asupra prototipului Chevrolet EN-V 2.0, versiunea urmatoare a conceptului revolutionar de mobilitate prezentat de companie la Expozitia Mondiala din 2010 de la Shanghai.
"Designerii si inginerii nostri au explorat o gama larga de optiuni pentru a transforma prototipul EN-V in realitate. Prototipul EN-V 2.0 va utiliza tehnologii precum internetul, electrificarea si sistemele telematice in domeniul mobilitatii, pentru a ajuta la schimbarea peisajului automobilistic si pentru a garanta un viitor sustenabil pentru aceasta industrie," a declarat Kevin Wale, presedinte si director general al grupului GM China. "Designul prototipului EN-V 2.0 prezentat astazi reprezinta viziunea noastra asupra viitorului."
Prototipul original EN-V (Autovehicul electric interconectat) a fost atractia principala a pavilionului SAIC-GM de la Expozitia Mondiala din 2010 de la Shanghai si unul dintre cele mai dezbatute prototipuri GM de pana acum. Modelul electric cu doua locuri a creat un nou ADN al autovehiculului, bazat pe convergenta intre electrificare si conectivitate. Acesta a fost proiectat pentru a prezenta potentialul de eliminare a grijilor privind aglomerarile din trafic, disponibilitatea locurilor de parcare, calitatea aerului si accesibilitate in cadrul oraselor mari.
"Suntem foarte entuziasmati de prototipul EN-V 2.0, care integreaza esenta predecesorului sau, dar a evoluat printr-un design mai practic, pentru o utilizare reala," a declarat Wale. "Combinatia dintre tehnologia senzorilor, comunicarea wireless si navigatia prin GPS stabileste baza noilor tehnologii."
Prototipul EN-V 2.0 ofera functii solicitate de consumatori, precum sistem de climatizare integrat si spatii de depozitare inteligente. In plus, acesta poate fi condus in oras in orice conditii meteorologice si rutiere.
"Proiectam prototipul Chevrolet EN-V 2.0 pentru a avea o arhitectura modulara, astfel incat inginerii nostri sa dispuna de flexibilitatea de a crea un autovehicule simplu, care poate fi controlat manual sau unul mai complex, complet autonom si interconectat," a declarat Wale.
Functia de comunicare wireless a prototipului permite crearea unei "retele de socializare" prin care soferii si pasagerii pot comunica cu prietenii sau partenerii de afaceri in timp ce calatoresc. GM doreste sa utilizeze prototipul EN-V 2.0 in studii pilot in China.

Despre Chevrolet

Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, cu vanzari anuale de peste patru milioane de autovehicule in peste 140 de tari. Este cea de-a patra marca auto internationala in materie de vanzari si, de asemenea, una din marcile cu cea mai rapida dezvoltare din lume. Autovehiculele Chevrolet imbina designul avangardist cu performanta, inovatia si caracterul practic. Acestea ofera un raport calitate-pret excelent. Infiintata in anul 1911 in S.U.A. de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca si-a aniversat centenarul in 2011. In Europa, marca a fost relansata in 2005. In Europa Centrala si de Vest, marca este reprezentata de o retea formata din 2.500 de centre de vanzari si service. Gama Chevrolet cuprinde autovehiculul de oras Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan si hatchback, modelul compact Cruze sedan si hatchback, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro si Corvette, precum si Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. In 2012 Chevrolet lanseaza modelul Cruze station wagon si modelul sedan de clasa medie Malibu. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet accesand Chevrolet.Media.ro sau www.chevrolet.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2012