HOT NEWS: Google testeaza masina care merge singura!

HOT NEWS: Google testeaza masina care merge singura!
Google a anuntat in acest week-end ca a inceput constructia unor masini-robot care merg singure. Acestea au fost testate in California pe strazi publice si au parcurs pana acum peste 250.000 de km fara interventiile unui sofer. Compania inca nu a precizat ce are de gand sa faca cu acest proiect, insa un lucru este clar - ne apropiem tot mai mult de epoca prevazuta in seria Terminator!
Distribuie pe Facebook

Masinile Google sunt la baza niste Toyote Prius dotate cu camere, senzori, radare si unitati de masura cu laser. Toate aceste dotari high-tech au ca scop depistarea tuturor celorlalti participanti la trafic, dar si diferite obstacole, astfel incat masina sa mearga singura, fara ca soferul sa intervina in directiea ei si in franare. Se pare ca Google a creat o uriasa baza de date cu toate aceste informatii pe care le capteaza masina in timp ce merge si poate sa-si configureze traseul in trafic foarte eficient.

In aceasta baza de date pe care si-o creaza fiecare masina, exista si limitele de viteza cu care aceasta poate merge. Prin urmare, masina accelereaza, depaseste si franeaza singura, respectand viteza de pe soseaua pe care merge.

Masinile sunt atat de increzatoare in propriile sisteme, incat oficialii Google au traversat intersectii foarte aglomerate la bordul acestor masini, dar ca simpli pasageri. Cu ajutorul unor harti foarte detaliate si prin intermediul navigatiei, masina isi urmeaza traseul, opreste la semafoare si se asigura prin camerele video.

In testele pe care le-a facut pana acum Google, toate masinile participante au avut la bord si oameni, si pe scaunul soferului dar si pe cele ale pasagerilor. Fiind vorba de niste teste, nu se stie ce poate merge prost, asa ca oficialii Google nu au vrut sa riste si au pus un pilot, fara ca acesta sa conduca masina, dar gata sa preia controlul volanului si sa franeze daca este ceva in neregula.

Pana acum, Google nu a anuntat ce vrea sa faca cu masinile care merg singure si ce planuri au. Insa este cert ca masinile-robot exista si in curand le vom intalni in trafic, langa noi, la semafor.

Masina Google

Masina Google 2

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 11 Octombrie 2010