Iti mai aduci aminte cand Volkswagen a lansat un supercar cu motor de 6.0 litri si tractiune spate?

Iti mai aduci aminte cand Volkswagen a lansat un supercar cu motor de 6.0 litri si tractiune spate?
  • Iti mai aduci aminte cand Volkswagen a lansat un supercar...
  • ... cu motor de 6.0 litri si tractiune spate?
Distribuie pe Facebook

Respectivul model a fost disponibil in trei configuratii diferite, versiunii mentionate anterior alaturandu-i-se doua variante cu o motorizare de 5.6 litri: una cu tractiune integrala, cealalta - din nou, cu tractiune spate.

Fondat in urma cu mai bine de 80 de ani, celebrul constructor german de masini pe nume Volkswagen a lansat, de-a lungul timpului, numeroase creatii capabile sa taie rasuflarea publicului, atat pasionatilor, cat si persoanelor normale, fara sentimente extrem de puternice pentru realizarile industriei auto. Un exemplu concret in acest sens il reprezinta - fara doar si poate, conceptul cunoscut sub denumirea W12.

Volkswagen W12 Concept

Volkswagen W12 Concept

Anuntat in cursul lui 1997, respectivul proiect combina o caroserie in doua portiere - desenata de Giorgetto Giugiaro si echipa sa de la Italdesign, cu un propulsor W12 de 5.6 litri - realizat prin unirea a doua unitati VR6 de 2.8 litri, dupa cate se pare.

Montat central, impresionantul benzinar lucra alaturi de o transmisie secventiala in sase rapoarte si faimosul sistem de tractiune integrala Syncro pentru a livra rotilor de pe ambele punti undeva in jurul a 420 de cai putere - potrivit unui comunicat de presa publicat la momentul premierei mondiale. Din pacate, materialul in cauza nu oferea niciun fel de informatie cu privire la performantele in linie dreapta.

Un an mai tarziu de la debutul extremului W12, conducerea Volkswagen prezenta o versiune Roadster a extremului prototip, respectivul vehicul beneficiind - la randul sau, de un W12 de 5.6 litri si 420 de cai, dar cu puterea doar pe puntea spate.

Volkswagen W12 Concept

Celebrul constructor german a continuat dezvoltarea impresionantului proiect si, in cursul lui 2001, a lansat o noua varianta cu plafon fix. Pusa in miscare de o unitate W12 de 6.0 litri si 600 de cai putere - insotita atat de o transmisie manuala cu sase rapoarte, cat si de un sistem de tractiune spate, aceasta promitea sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 3.5 secunde, iar apoi sa accelereze pana la 350 km/h.

Respectivul model a reusit sa doboare, anul urmator, nenumarate recorduri, dupa ce a rulat - in mediu controlat, pe circuitul de la Nardo, o perioada de 24 de ore cu o viteza medie de 322.8 km/h , parcurgand o distanta de 7.740 de kilometri.

Volkswagen W12 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen W12 Concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2022