Lotus prezinta conceptul Elite - Mai multa putere si mai multa greutate

Lotus prezinta conceptul Elite - Mai multa putere si mai multa greutate
Un GT de peste 1.600 kg, propulsat de un motor V8 de 620 cai putere? Britanicii de la Lotus au luat-o razna! Se pare ca noul Elite, ce se pregateste sa debuteze la Paris Motor Show, nu mai urmeaza traditia Lotus-urilor din ziua de astazi...
Distribuie pe Facebook
Gata sa dea un nou sens termenului de elegant, noul Lotus Elite reprezinta o adevarata atractie din punct de vedere al designului. Mai mult de atat, ultimul concept pregatit de constructorul britanic vine intr-o configuratie 2+2 si se bucura de prezenta unui hard top retractabil. Ca dimensiuni, noul model se lauda cu 4.60 metri in lungime, 1.90 metri in latime si, nu in ultimul rand, 1.32 metri in inaltime.

Mai multa putere, mai multa greutate - Lotus prezinta conceptul Elite

Si daca designul pasional nu te lasa cu gura cascata, atunci motorul ascuns sub capota atent sculptata o va face cu siguranta - un urias V8 de 5.0 litri nu este ceva care sa vezi in fiecare zi pe un model Lotus! In plus, cu o putere de 620 CP si 720 Nm, conceptul Elite accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3.5 - 3.7 secunde si atinge o viteza maxima de 315 km/h. Dar, mai important de atat, modelul britanic va fi oferit si intr-o versiune hibrid, echipata printre altele si cu sistemul KERS (Kinetic Energy Recovery System).

Mai multa putere, mai multa greutate - Lotus prezinta conceptul Elite

Noul Lotus Elite va fi disponibil la vanzare in primavara anului 2014, urmand a avea un pret de aproximativ 115.000 lire sterline.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 21 Septembrie 2010