Mazda CX-3 Racing Concept prezentat la Salonul Auto de la Bangkok

Mazda CX-3 Racing Concept prezentat la Salonul Auto de la Bangkok
  • Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Bangkok noul CX-3 Racing Concept
  • Prototipul cu pricina a primit mai multe elemente sport, care sunt usor sesizabile
  • Tot la Bangkok, japonezii au dezvaluit si faceliftul variantei CX-5
Distribuie pe Facebook

Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Bangkok noul CX-3 Racing Concept. Spre deosebire de modelul original, versiunea cu pricina a primit mai multe elemente sport, care sunt usor sesizabile, fiind de alta culoare. Tot la Bangkok, japonezii au dezvaluit si faceliftul variantei CX-5.

Nu este un SUV, dar nici o masina mica. Este exact trecerea dintre cele doua categorii. Mazda CX-3 a reusit cu succes sa indeplineasca dorintele celor mai nehotarati, care nu stiu ce sa aleaga intre un SUV si o masina mica.
Lansat in 2014, modelul japonez a debutat la Los Angeles si a folosit acelasi limbaj de design "Kodo" precum modelul care a inspirat-o, Mazda 2. Are 4,27 metri lungime si 1,55 inaltime si este valabila atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala.
Beneficiaza atat de o motorizare pe benzina de 2.0 litri, cat si de un motor de 1.5 litri echipat cu tehnologia Skyactiv-D. Acum, sa trecem la varianta Racing, prezentata de curand la salonul auto de la Bangkok, in Thailanda.
Pe scurt, pentru pasionatii masinilor tunate, versiunea in cauza este o buna sursa de inspiratie pentru cei care vor sa isi modifice propria Mazda CX-3. Nu este nimic exagerat, cum ar fi vreun spoiler prea mare.
Mazda CX-3 Racing Concept
Japonezii au preferat sa tina totul discret si cu bun simt la modelul Racing. Varianta prezentata la Bangkok a fost de culoare neagra, iar insertiile sport au iesit in evidenta prin culoare rosie.
Asadar, spoilerele fata, pragurile si un element de pe bara din spate dau acel aer agresiv unei masini care a impresionat inca de la lansare. Mazda CX-3 Racing beneficiaza si de roti de 20 de inci, cu spite subtiri din aliaj si cu marginile rosii.
Cauciurile sunt, de asemenea subtiri, completand perfect aspectul pe care japonezii au dorit sa il ofere. Bineinteles, in peisaj ies in evidenta si placutele de frana vopsite tot cu rosu aprins.
Interiorul masinii este spectaculos avand pedale din aluminiu si tapiterie din alcantara. Modelul nu este la prima aparitie publica, fiind prezent si la Salonul Auto de la Tokyo sau cel de la Osaka.
Mazda CX-3 Racing Concept
Mazda CX-3 Racing Concept nu este singurul model sport lansat de curand. In Japonia, la inceputul anului au fost lansate si modelele Mazda MX-5 RS si Mazda 6 Racing Concept.
La fel ca varianta CX-3, modelele MX-5 RS si Mazda 6 Racing Concept au fost prezentate pe culoare neagra si cu insertii rosii care scoateau in evidenta elementele sport. Toate cele trei modele au cutii de viteze cu sase trepte
Maxda CX-5 are parte de un facelift de calitate
Alaturi de Mazda CX-3 Racing Concept, la Bangkok a fost prezentat si faceliftul actualului CX-5. Spre deosebire de modelul initial, varianta imbunatatita are o noua grila fata si faruri LED noi.
Rotile sunt de 17 inci pentru motorizarile pe benzina, in timp ce varianta diesel beneficiaza de roti de 19 inci. La interior, scaunele vin cu reglare ele ctrica, iar sistemul de infotainment beneficaza de MZD Connect.
Mazda CX-3 Racing Concept
De redarea muzicii se ocupa sistemul surround echipat cu noua boxe Bose pe varianta diesel si sase difuzoare pe versiunile livrate la pachet alaturi de motorizarile pe benzina.
In plus, Mazda CX-5 Facelift beneficiaza si de un nou sistem de iluminare i-Active care include lampi adaptabile la conditiile de drum pentru a nu orbi soferii care merg din sens opus.
Astfel, sursa de lumina este divizata in mai multe surse mai mici, care pornesc si se opresc in functie de conditiile de drum. Alte componente noi sunt sistemele Lane Departure Warning System, Lane-Keep Assist System, Smart City Brake Support si Driver Attention Alert.
Acestea fac parte din pachetul full, in timp ce pachetul Standard contine Advanced Blind Spot Monitoring, Rear Cross Traffic Alert, ABS pe cele patru roti, airbaguri, Dynamic Stability Control, Traction Control System, Hill Launch Assist si un sistem care monitorizeaza presiunea din roti.
Mazda CX-3 Racing Concept
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mazda CX-3 Racing Concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 4 Aprilie 2016