Mazda RX-9 isi va face aparitia abia in 2013

Mazda RX-9 isi va face aparitia abia in 2013
A trecut ceva vreme de cand epoca lui RX-8 cu al sau motor rotativ a cam apus... Iar cei multumiti in totalitate de acel model sportiv semnat Mazda erau destul de putini. Insa se pare ca acum, compania japoneza are de gand sa reactualizeze seria RX cu un nou model sport. E vorba de RX-9, o masina inspirata din conceptul Shinari. Conform zvonurilor, noua masina sport va fi lansata oficial tocmai in 2013.
Distribuie pe Facebook

Cei de la Auto Express au mai publicat inca o imagine virtuala cu viitorul RX-9. Jurnalistii spun ca japonezii de la Mazda pregatesc un model "varf de gama", ce va inlocui modelul RX-8. Este vorba de un nou bolid cu motor rotativ, ce va purta traditia seriei RX. Mai precis, o masina sport cu tractiune spate si un motor rotativ supra-alimentat ce va produce cel mai probabil undeva intre 300 si 350 cp.

Conform celor de la Auto Express, masina va avea un design inspirat din conceptul Shinari pe care japonezii de la Mazda l-au afisat in 2010. Se pare ca acestia lucreaza la o masina mai compacta, mai curata si mai eficienta decat vechiul model RX-8, conform unei surse interne. Se pare ca la baza va sta viitoarea generatie de MX-5 care va fi lansata in 2012, model care are prioritate in protofoliul Mazda. Ulterior, platforma va fi adaptata pentru RX-9, care va primi motorul rotativ si o caroserie noua, futurista.

Daca in prezent, singurele modele sportive din gama Mazda sunt reprezentate de masinile clasice dar cu motorizari MPS, in 2013 vom vedea probabil o noua masina sport. Reteta va fi aceeasi ca si la generatiile RX-7 si RX-8: motorul Wankel, tractiune spate, 4 locuri si multe optiuni de confort. Insa este foarte probabil ca Mazda sa ne ofere cateva surprize placute, cum ar fi tractiunea integrala, transmisie secventiala si o putere mai mare, pentru a concura cu celelalte varfuri de gama japoneze. Insa numai timpul ne va spune daca viitoarea RX-9 va fi doar o alta masina sport sau una de top.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 26 Mai 2011