Mitsubishi si-a tras divizie de vehicule speciale, iar acesta este primul proiect

Mitsubishi si-a tras divizie de vehicule speciale, iar acesta este primul proiect
  • Mitsubishi si-a infiintat divizie de vehicule speciale
  • Primul proiect a fost botezat Project Swarm
  • Versiunea L200 Barbarian SVP va fi replicata in 250 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a lansat un nou proiect denumit "Project Swarm" si o noua versiune a pick-up-ului L200, botezata Barbarian SVP. Cele doua vehicule au fost prezentate in cadrul 2017 Commercial Vehicle Show care se desfasoara zilele acestea in Birmingham, Marea Britanie.

Majoritatea constructorilor de automobile au cate o divizie speciala care se ocupa de dezvoltarea modelelor de performanta sau diferite de cele standard. BMW are M, Mercedes se lauda cu AMG, Bentley ne impresioneaza cu Mulliner, iar acum Mitsubishi se alatura gastii cu divizia Special Vehicle Projects, sau SVP pe scurt.

Pentru a marca acest eveniment special, constructorul nipon de automobile a prezentat in cadrul Commercial Vehicle Show care are loc zilele acestea in Birmingham, Marea Britanie, 2 modele speciale create de aceasta noua divizie. Primul dintre acestea a fost botezat sugestiv "Project Swarm" si este dezvoltat impreuna cu bine-cunoscuta publicatie Top Gear.

Mitsubishi Project Swarm si L200 Barbarian SVP

Acesta vine cu o seama de modificari care sa-i accentueze si mai mult caracterul off-road, printre care un roll cage extern, aripi evazate, jante din aliaj, anvelope speciale care se umfla singure, o suspensie imbunatatita, lumini auxiliare LED, un troliu si un set de scaune sport.

Mitsubishi Project Swarm si L200 Barbarian SVP

Partea proasta este ca acest exemplar nu va intra in productie, el fiind doar un vehicul demonstrativ.

Totusi, Mitsubishi s-a gandit la clientii care ar dori ceva similar, asa ca s-a decis sa construiasca 250 de unitati putin mai "cuminti" ale acestui concept. Acestea au fost denumite "Barbarian SVP" si beneficiaza de jante de 17 inch, o grila redesenata, mai multe accente negre, anvelope all-terrain BF Goodrich, aripi evazate, LED-uri pentru iluminarea benei si desigur, embleme SVP.

Mitsubishi Project Swarm si L200 Barbarian SVP

Toate exemplarele vor avea sub capota un propulsor turbodiesel de 2.4 litri, capabil de 180 de cai putere si 430 Nm cuplu. Acesta va veni impreuna fie cu o transmisie manuala cu 6 rapoarte, fie cu una automata in 5 trepte si padele pentru schimbarea acestora. Acestea pot fi deja achizitionate in Marea Britanie pentru suma de 28.479 de lire, fara taxe.

Mitsubishi Project Swarm si L200 Barbarian SVP

Distribuie pe Facebook
mai multe