Noul Audi Quattro, un hibrid de 800 de cai putere

Noul Audi Quattro, un hibrid de 800 de cai putere
  • Audi Quattro Concept debuteaza in cadrul Frankfurt Motor Show
  • Automobilul beneficiaza de un tren de rulare hibrid, de 800 CP
  • 300 de km/h este viteza maxima cu care se poate lauda modelul
Distribuie pe Facebook

Audi readuce in atentia publicului numele care a transformat intr-o legenda compania din Ingolstadt in sporturile cu motor din anii '80. Este vorba de Audi Quattro concept, un supercar hibrid de aproape 800 de cai putere, ce va fi dezvaluit la Frankfurt luna viitoare si pe care se va baza un model de serie in editie limitata.

Pana sa ajunga la Salonul Auto din Germania, Audi a dezvaluit schitele de design ale noului concept Quattro hibrid, model ce doreste sa reinvie spiritul legendarului Sport Quattro, lansat in 1984.

Va avea un motor de 800 de cai putere

Potrivit Automotive News, coupe-ul agresiv va servi drept model pentru o versiune de serie in productie limitata, al carei pret se va situa peste orice Audi existent in prezent. In plus, noul supercar va servi si ca varf de lance in ceea ce priveste tehnologia, intrucat se bazeaza pe un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri (acelasi de pe RS6 Avant si RS7 Sportback), alaturi de un motor electric.

Audi Quattro Concept 2013 - Schite

Impreuna, cele doua propulsoare vor fi capabile sa ii ofere noului Audi Quattro hibrid o putere maxima de pana la 800 de cai. Aceasta putere va fi transmisa rotilor cu ajutorul unei cutii de viteza cu 7 rapoarte cu dublu ambreiaj.

Versiunea de serie va fi asamblata pe o linie de productie dedicata noului model, la divizia Quattro din orasul Neckarsulm, Germania.

Audi Quattro Concept 2013 - Schite

Este al doilea concept bazat pe numele Quattro

Nu este prima data cand producatorul din Ingolstadt dezvaluie un concept bazat pe Quattro. Prima data a facut-o in 2010, cu Audi Quattro concept. Acum, noul model va beneficia de tractiune integrala, intocmai ca si celelalte modele care sunt asteptate la Salonul de la Frankfurt.

Potrivit zvonurilor, spre deosebire de precedentul concept, al carui ampatament masura 2.600 de mm lungime, noua masina de serie va avea un ampatament similar cu actualul Audi A5, de 2.810 mm, fiind astfel mai lung cu 21 de centimetri.

Audi Quattro Concept 2013 - Schite

Noul model va atinge 100 de km/h in mai putin de 4 secunde si va avea o viteza maxima de aproape 300 de km/h, o performanta egalata in gama numai de modelul Audi R8 V10. Vanzarile vor debuta abia in 2016.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Audi Quattro Concept 2013 - Schite
mai multe