Noul Citroen C4 Cactus va pastra design-ul conceptului prezentat la Frankfurt

Noul Citroen C4 Cactus va pastra design-ul conceptului prezentat la Frankfurt
  • Noul Citroen C4 Cactus va prelua cateva elemente de design de la conceptul cu acelasi nume
  • Modelul de serie va beneficia de panourile cu aer din portiere, dar si de bancheta fata
  • Noul C4 Cactus de la Citroen va fi lansat pe piata in cursul anului 2014
Distribuie pe Facebook

Modelele de serie sunt adesea diferite de conceptele prezentate, insa noul C4 Cactus de la Citroen va semana cat mai mult cu originalul. Potrivit lui Frederic Duvernier, cel care a realizat conceptul inovator, noul model va beneficia de panourile cu aer din portiere, precum si de bancheta frontala, elemente intalnite deja pe modelul concept.

Citroen C4 Cactus va fi primul model de serie care va face parte din gama abordabila C-Line, prin care francezii doresc sa-si pozitioneze vehiculele ca fiind practice, economice si cu costuri mici de intretinere.

Noul model va fi lansat pe piata in anul 2014, urmand sa pastreze doua elemente prezentate in luna septembrie in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt pe conceptul cu acelasi nume. Este vorba de panourile de aer din portiere, asa numitele "Airbumps", si de bancheta frontala care seamana cu o canapea.

Airbumps-urile sunt prevazute la interior cu capsule de aer si au atat o functionalitate estetica, imbunatatind aspectul masinii, cat si una practica, protejand caroseria de impacturile minore si de zgarieturi.

Potrivit lui Frederic Duvernier, designerul exterior al conceptului Citroen C4 Cactus, aceste caracteristici vor aparea si pe modelul de serie care va ajunge in showroom-uri la jumatatea anului viitor.

"Materialul folosit la fabricarea acestor panouri de aer este foarte rezistent si durabil. Este similar cu ceea ce veti gasi in talpa unui adidas Nike Air. Airbump-urile vor proteja caroseria de impacturile mici, cum este cel cu un carucior de cumparaturi in parcarea unui supermarket", a declarat oficialul Citroen, citat de Automotive News Europe.

Duvernier a mai spus ca fiecare client va avea posibilitatea sa-si personalizeze masina comandand airbump-urile in diferite scheme de culori. C4 Cactus va pastra si bancheta frontala, a declarat Mark Lloyd, directorul de design al Citroen. "Folosirea unei banchete in locul din fata, in loc de doua scaune obisnuite, este o optiune mai scumpa, insa va oferi sentimentul de confort".

Distribuie pe Facebook
mai multe