Noul e-tron quattro concept anticipeaza primul Audi SUV complet electric

Noul e-tron quattro concept anticipeaza primul Audi SUV complet electric
  • Audi publica primele informatii si fotografii oficiale ale noului e-tron quattro
  • Conceptul cu pricina debuteaza la Frankfurt si anticipeaza primul SUV electric al marcii
  • Meniul continua cu elementele aerodinamice si autonomia de peste 500 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Zvonurile conform carora Audi pregateste lansarea unui SUV cu propulsie complet electrica au devenit realitate in cursul acestei dimineti, atunci cand germanii au publicat primele informatii si fotografii oficiale ale noului e-tron quattro concept.

Programat sa debuteze chiar in toamna acestui an, in cadrul Salonului Auto ce se desfasoara la Frankfurt in perioada 19 - 27 septembrie, prototipul cu pricina impresioneaza in special prin elementele active intalnite atat la nivelul partii frontale, cat si pe lateralul sau in partea din spate a caroseriei.

Tot pentru un maximum de eficienta aerodinamica a fost proiectata si podeaua plata, noul Audi e-tron quattro concept avand astfel un coeficient de doar 0.25 - care reprezinta un record absolut pentru modelele din categoria Sport Utility Vehicle, conform oficialilor producatorului german de masini.

Despre modul in care a fost creionat interiorul nu avem inca nici un fel de informatie concreta, cu exceptia catorva schite, comunicatul de presa preferand sa ne dezvaluie in schimb ca prototipul cu pricina are la baza aceeasi platforma modulara precum cea de-a doua generatie a popularului Q7.

In ceea ce priveste dimensiunile sale, noul Audi e-tron quattro concept este pozitionat - ca lungime - intre modelul Q5 si Q7-le mentionat inclusiv anterior, pe cand cabina sa poate gazdui (numai) pana la patru persoane "multumita" inspiratiilor preluate din lumea coupe-urilor in doua usi.

Revenind acum la partea in care facem referire la fisa cu specificatii tehnice, precizam ca prototipul pregatit de germani pentru Salonul Auto ce se desfasoara la Frankfurt in perioada 19 - 27 septembrie gazduieste sub capota un sistem de propulsie compus din trei motoare electrice.

Cu unul dintre acestea ne intalnim la nivelul puntii fata, celelalte doua ocupand puntea spate si permitandu-i noului Audi e-tron quattro concept sa se laude cu un sistem de tractiune integrala. Bateria litiu-ion se afla intre axe, sub compartimentul pasagerilor, pentru un centru de greutate coborat si o manevrabilitate crescuta.

Nu am apucat sa o spunem pana acum, insa prototipul cu pricina promite o autonomie totala de peste 500 de kilometri.

Audi e-tron quattro concept

Audi e-tron quattro concept

Audi e-tron quattro concept

Audi e-tron quattro concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Audi e-tron quattro concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 19 August 2015