Noul Opel GT Concept prefigureaza masina sport a viitorului

Noul Opel GT Concept prefigureaza masina sport a viitorului
  • Opel publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului GT Concept
  • Prototipul in cauza propune o motorizare turbo in trei cilindri, de 1 litru si 145 CP
  • Lista cu bunatati include si portiere electrice sau camere in locul oglinzilor retrovizoare
Distribuie pe Facebook

Curios de cum vor arata masinile sport in viitor? Noul Opel GT Concept ne ofera cateva lamuriri cu privire la acest aspect.

Urmasul direct al modelelor GT si Monza, Opel GT Concept este surpriza pregatita de germani pentru cea de-a 86-a editie a Salonului Auto de la Geneva.

Dupa cum precizam si anterior, prototipul in cauza incearca sa desluseasca misterele masinii sport a viitorului si surprinde in special prin motorizarea ascunsa sub capota.

Nu de alta dar, spre deosebire de predecesorii sai, noul automobil din Russelsheim este animat de o unitate turbo dotata cu trei cilindri.

Opel GT ConceptOpel GT Concept

Cu o capacitate de numai un litru, propulsorul pe benzina livreaza rotilor spate - prin intermediul unei transmisii secventiale, aproximativ 145 CP si 205 Nm.

Greutatea conceptului Opel GT se pozitioneaza sub pragul celor 1.000 kilograme, astfel ca sprintul 0 - 100 km/h dureaza mai putin de 8 secunde.

Viteza maxima este de circa 215 kilometri pe ora, in timp ce consumul mediu de carburant... ei bine, acesta ramane pentru moment un mare mister.

Asadar, lasam in urma fisa tehnica a prototipului in cauza si ne indreptam atentia catre departamentul tehnologic, acolo unde dam peste fel si fel de dotari.

Opel GT ConceptOpel GT Concept

Intr-o alta ordine de idei, oglinzile retrovizoare au fost inlocuite cu camere de luat vederi, pe cand accesul la interior se face...

... se face apasand touchpad-ul integrat in linia rosie de la nivelul plafonului. Pentru ca, vezi tu, noul automobil din Russelsheim se lauda cu portiere electrice.

Tot la capitolul atractii principale putem trece, de asemenea, si contrastul dintre capota alungita a motorului si portbagajul scurtat.

Meniul propus de conceptul Opel GT se incheie in cele din urma cu acoperisul panoramic din sticla, evacuarea dubla montata central si jantele cu anvelope in doua culori.

Opel GT ConceptOpel GT Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Opel GT Concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 28 Ianuarie 2016