Nu e o nava spatiala, este doar interiorul conceptului Lexus UX. Japonezii pregatesc un SUV de mici dimensiuni

Nu e o nava spatiala, este doar interiorul conceptului Lexus UX. Japonezii pregatesc un SUV de mici dimensiuni
  • Lexus va prezenta conceptul UX la Salonul Auto de la Paris
  • Interiorul masinii are un design futurist
  • Exteriorul este caracterizat de aceleasi muchii ascutite si forme angulare ca si ale modelului NX
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Lexus a publicat doua fotografii cu ceea ce pare a fi interiorul noului lor concept, botezat UX. Acesta este gandit ca un rival direct pentru Audi-ul Q2 si va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Paris.

Cu doar cateva zile inaintea debutului Salonului Auto de la Paris, niponii de la Lexus au inceput sa ne mai dea cateva detalii despre viitorul lor concept, pe care vor sa il prezinte in capitala Frantei.

Daca zilele trecute a aparut o imagine neoficiala cu ceea ce pare a fi exteriorul masinii, de aceasta data fotografiile vin direct de la cei de la Lexus si ne prezinta interiorul conceptului. Botezat UX, acesta se prefigureaza a fi un viitor rival pentru Audi-ul Q2 si va reprezenta "viziunea marcii pentru un SUV de mici dimensiuni al viitorului."

Lexus UX concept

Asadar, interiorul este desprins parca din filmele SF si impresioneaza prin design-ul futurist, si mai ales prin globul holografic transparent si mobil. Consola centrala este conceputa la randul ei in acelasi ton si este formata dintr-o structura cristalina cu ecran holografic, care permite accesul la setarile sistemului de infotainment si cele ale aerului conditionat.

Habitaclul este completat de un volan cu o forma ciudata si partea de jos turtita, un detaliu neobisnuit in partea dreapta a bordului si desi nu se observa prea bine in aceste fotografii, forma scaunelor pare tot desprinsa din filmele SF.

In ceea ce priveste exteriorul viitorului concept, acesta are la baza aceleasi muchii ascutite si forme angulare ca si celelalte modele din gama constructorului japonez, precum NX. La o prima vedere se poate remarca lipsa oglinzilor laterale si inlocuirea lor cu camere video, care proiecteaza imaginile in interior.

Lexus UX concept

Chiar daca nu se stiu inca foarte multe detalii tehnice despre noul Lexus UX, putem specula putin despre gama de motorizari. Din moment ce compania mama, Toyota, a inregistrat deja mai multe indicative, precum UX200, UX250 sau UX250h, cel mai probabil SUV-ul va fi propulsat de motorul turbo de 2.0 litri. Acestuia i se va alatura si un ansamblu hibrid de 190 de cai putere, imprumutat de la Toyota RAV4 Hybrid.

Distribuie pe Facebook
mai multe