Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri
Salonul Auto de la Paris se anunta un adevarat festin pentru iubitorii de masini, editia din acest an a iconicului eveniment din capitala Frantei impresionand in special prin concept car-urile prezente la fata locului.
Distribuie pe Facebook
  • Audi TT Sportback Concept

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Facand legea pe piata coupe-urilor compacte cu patru usi inca de la inceputul anului trecut, modelul Mercedes CLA ar putea avea parte in cele din urma de un adversar pe masura sa.

Asta daca germanii de la Audi vor ajunge cumva la concluzia ca noul TT Sportback, unul dintre cele mai interesante concept car-uri ale Salonului Auto de la Paris din acest an, merita si o versiune de productie.

Indiferent de modul in care se va prezenta deznodamantul companiei din Ingolstadt, adevarul este ca un coupe cu patru usi bazat pe ultima generatie a modelului TT suna si arata extraordinar de bine, dovada stand si in urmatoarele fotografii.

Intr-un final, jurnalul cu vesti bune se incheie cu motorizarea turbo de doi litri, cei 400 de cai putere si 450 de Newton-Metri din dreptul valorilor maxime asigurand o acceleratie de la 0 la 100 km/h in aproximativ 3.9 secunde.

  • Citroen Divine DS Concept

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Nu stim daca va primi sau nu vreun rol in cea de-a cincea parte a francizei Transformers, insa cert este ca noul Citroen Divine DS pare capabil sa sustina un astfel de act artistic.

Cel putin putin din punct de vedere estetic, plan pe care concept car-ul companiei franceze de automobile jubileaza atat prin modul de deschidere a usilor, cat si prin design-ul "aplicat" lunetei.

In plus, fie acum vorba intre noi, nici macar departamentul tehnic nu ne insala asteptarile, noul Citroen Divine DS cucerindu-ne aici prin cei 270 de cai putere si 330 de Newton-Metri conferiti de unitatea turbo de 1.6 litri gazduita sub capota.

  • Honda Civic Type R Concept II

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Cu toate ca nu mai reprezinta chiar o noutate absoluta, nu ne-am putut abtine de nici un fel din a include in acest top si prototipul ce prefigureaza viitoarea generatie a hot-hatch-ului japonez Honda Civic Type R.

Prototip care, dupa ce a debutat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an, a revenit la Paris pentru a atrage noi adepti de partea sa. Nu inainte totusi de a renunta la nuanta-i caracteristica de rosu aprins pentru un albastru stralucitor, decorat cu stickere in doua culori.

In rest, noul Civic Type R Concept II nu aduce nici un fel de modificare sau imbunatatire comparativ cu studiul de design original, cele doua prototipuri impartind inclusiv tenta fumurie a geamurilor, ce pastreaza inca ascuns interiorul.

Din fericire, oficialii Honda au fost mai darnici de-aceasta data cau informatiile tehnice, japonezii anuntand ca modelul de serie va oferi inclusiv un mod +R, ce recalibreaza raspunsul motorului si al directiei, respectiv setarea amortizoarelor ajustabile sport pentru un maximum de performanta pe circuit.

  • Infiniti Q80 Inspiration Concept

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Vizibil miscati si motivati de cresterea segmentului coupe-urilor in patru usi, japonezii de la Infiniti iau cat se poate de in serios lansarea pe piata a unui astfel de automobil.

Chestia este ca, avand o lungime de peste cinci metri, noul Q80 Inspiraton Concept anunta un potential rival mai degraba pentru Audi A8, BMW Seria 7, Jaguar XJ, Lexus LS si Mercedes S-Class decat pentru CLS si compania.

Indiferent de modul in care se va arata si se va pozitiona modelul de serie rezulatat, asta daca va exista asa ceva, studiul de design adus la Paris impresioneaza din mai toate punctele de vedere.

Fie ca vorbim de liniile si formele exterioare, de elementele si detaliile interioare sau de sistemul de propulsie hibrid, ce combina un V6 twin-turbo si un motor electric pentru un total de 550 de cai putere.

  • Lamborghini Asterion LPI910-4 Concept

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Primul hibrid din istoria Lamborghini, noul Asterion LPI910-4 aduce in centrul atentiei noastre o putere maxima de 910 CP, livrata tuturor celor patru roti prin intermediul unei transmisii automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Asa cum anuntam si initial, doar trei secunde sunt necesare pentru realizarea acceleratiei de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima se invarte in jurul a 320 de kilometri pe ora.

Rolul de atractie principala ii revine insa valorii destinate consumului mediu de carburant, de circa 4.12 litri la 100 de kilometri - valoare care poate cobori pana la zero atunci cand soferul activeaza modul complet electric, disponibil pentru o distanta de 50 de kilometri.

Pe plan estetic, noul Lamborghini Asterion LPI910-4 se lauda cu un set intreg de elemente supradimensionate si detalii agresiv stilizate, aspectul exterior ducandu-ne cu gandul la un hibrid rezultat in urma combinarii dintre Alfa Romeo 4C si Aston Martin V12 Zagato.

  • Nissan Pulsar Nismo Concept

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Golf GTI, Focus ST si toti ceilalti jucatori importanti din lumea hot-hatch-urilor au stat numai cu ochii la standul Nissan, producatorul japonez de automobile anuntandu-si, prin conceptul Pulsar Nismo, intentiile de a debarca in acest segment.

Drept urmare, pentru a se asigura ca viitorii rivali au inteles mesajul, niponii si-au inzestrat creatia cu cel mai agresiv kit aerodinamic din cate au gasit, aspectul conferit de accesoriile din carbon fiind completat perfect de griul mat al caroseriei, livrat alaturi de un set de insertii contrastante de rosu aprins.

Lista cu bunatati vizuale mai include, de asemenea, si o capota proeminenta a motorului, plus o evacuare dubla montata central si jante bicolore pe 19 inch, meniul vizual incheindu-se in cele din urma cu scaunele sport imbracate in piele si alcantara, ce dau o savoare cu totul speciala interiorului.

Nu stim inca nimic despre aspectul tehnic, exceptie facand suspensia din dotare, setata pe circuit.

  • Renault Eolab Concept

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Ingrijorat pana peste masura de cresterile constante inregistrate la pretul carburantului? In cazul in care acest aspect reprezinta un factor decisiv la achizitionarea unei masini, ei bine... atunci afla ca viitorul suna extrem de bine, dupa cum ne demonstreaza si francezii de la Renault.

Pus in miscare de un sistem hibrid, ce combina un motor pe benzina 1.0 SCe cu unul electric si o baterie de 6.7 kWh, noul Eolab Concept consuma doar 1 litru de benzina la 100 de kilometri - situatie ce se datoreaza si coeficientului aerodinamic de 0.235, respectiv greutatii mai mici de o tona.

Multumita modului complet electric din dotare, prototipul companiei auto din Hexagon poate acoperi distante de pana la 60 de kilometri cu zero carburant fosil si emisii de dioxid de carbon.

Bonus: Volkswagen XL Sport

Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri

Recunoscut pentru eficienta sa, noul Volkswagen XL1 tine sa ne arate ca are parte, undeva ascunsa ce-i drept, si de o latura sportiva, renuntarea la sistemul de propulsie hibrid si adoptarea unui motor de Ducati 1199 Superleggera conferindu-i o serie de performante deloc neglijabile.

Altfel spus, conceptul Volkswagen XL1 proaspat rezultat poate accelera de la 0 la 100 km/h in fix 5.7 secunde, cei 200 de cai putere oferiti in compania unei transmisii DSG cu sapte rapoarte dovedindu-se arhisuficienti, de asemenea, si pentru o viteza maxima de 270 de kilometri pe ora.

Consumul mediu de carburant nu a mai fost anuntat si de aceasta data, prototipul germanilor laudandu-se in schimb cu alte caracteristici, precum albastrul mat de la nivelul caroseriei, kitul aerodinamic din fibra de carbon si jantele pe 18 inch, respectiv ceasurile de bord digitale si cusaturile de culoare rosie din dotarea interiorului.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (44) Poze Paris 2014: TOP 7 Cele mai spectaculoase concept car-uri
mai multe