Peugeot anunta un concept car spectaculos pentru Salonul de la Beijing

Peugeot anunta un concept car spectaculos pentru Salonul de la Beijing
  • Peugeot anunta un concept car spectaculos pentru Salonul de la Beijing
  • Prototipul va fi construit din aceleasi "materiale originale" precum Onyx
  • Noul automobil masoara 4.730 mm in lungime si are o inaltime de 1.310 mm
Distribuie pe Facebook

Peugeot anunta o premiera mondiala pentru Salonul Auto de la Beijing din luna aprilie. Este vorba despre un concept cu patru locuri, menit sa anunte viitoarea linie de design a companiei franceze, concept ce se trage din "aceeasi linie" ca spectaculosul prototip Onyx, prezentat in 2012.

Peugeot a dezvaluit o imagine teaser a noului sau concept ce urmeaza sa fie prezentat in China, descris ca fiind un sedan in patru usi, care va oferi suficient spatiu pentru patru pasageri si bagajele lor.

Noul automobil masoara 4.730 mm in lungime si are o inaltime de 1.310 mm, fiind putin mai scurt decat actualul Peugeot 508, care masoara 4.792 mm, si mai mic decat RCZ, model ce beneficiaza de o inaltime de 1.362 mm.

Conceptul Peugeot nu are deocamdata un nume si va fi construit folosind aceleasi "materiale originale" ca la Onyx, explica producatorul francez. Asta inseamna ca ne putem astepta la cupru, lucrat manual, fibra de carbon si o baza de acril speciala, alternativa usoara la sticla ce a fost folosita pentru Onyx. Aceasta abordare, care printre materialele naturale mai include si un design minimalist, va deveni o marca de stil pentru viitoarele modele din Hexagon.

Desi imaginea teaser nu dezvaluie foarte multe, se poate observa capota destul de lunga ce imprima destul de bine imaginea unui autoturism sport. Plafonul si partea din spate au, de asemenea, forma unui coupe stilizat, elemente care promit o aparitie impresionanta la Beijing, pe 20 aprilie. In plus, se mai poate observa si setul de blocuri optice stilizate, dar si jantele din aliaj destul de mari.

Momentan, nu sunt cunoscute detaliile in ceea ce priveste propulsia noului concept, insa inginerii companiei franceze l-au echipat pe Onyx cu un motor V8 hibrid HDI, de 3.7 litri, capabil sa dezvolte 600 de cai putere. Acesta lucreaza alaturi de un propulsor electric de 80 de cai putere. Sistemul hibrid a fost cuplat la o cutie secventiala in sase trepte de viteza, iar in aceasta configuratie, consumul mixt declarat a fost de doar 4.0 litri la 100/km.

Concept Peugeot - Teaser

Distribuie pe Facebook
mai multe