Peugeot cocheteaza cu ideea unui 308 R de 270 cai putere

Peugeot cocheteaza cu ideea unui 308 R de 270 cai putere
  • Peugeot dezvaluie noul 308 R Concept
  • Propulsia este asigurata de un 1.6 turbo
  • Valorile maxime ating 270 CP si 330 Nm
Distribuie pe Facebook

Peugeot cocheteaza cu ideea lansarii unui 308 R de 270 cai putere insa, pana ce visele oficialilor francezi se vor transforma in realitate, compania din Hexagon ne incanta privirile cu o versiune concept a unui astfel de automobil.

Asteptat sa debuteze in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noul Peugeot 308 R Concept se remarca printr-o agresivitate debordanta, paint job-ul in doua culori, prizele uriase regasite la nivelul spoilerului fata si capota motorului accesorizata cu un set de guri de ventilate reprezentand de departe atractia principala a hot-hatch-ului francez.

Cu toate acestea, suntem mai mult ca siguri ca nu vor trece neboservate nici blocurile optice inzestrate cu tehnologia LED, tips-urile evacuarii integrate in designul spoilerului spate, eleronul ce acopera si partile laterale ale lunetei sau aripile fata / spate proeminente, ce gazduiesc jante de dimensiuni mai mult decat generoase - jante pe 19 inci, in cinci spite duble.

Peugeot 308 R

Din pacate, fotografiile interioare lipsesc momentan cu desavarsire insa, in schimb, putem afirma ca noul Peugeot 308 R Concept se bucura de o parte tehnica la fel de impresionanta precum cea estetica. Altfel spus, hot-hatch-ul francez ascunde sub capota acelasi 1.6 turbo de propulseaza si recent lansatul RCZ R, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan circa 270 CP si 330 Nm.

Informatiile cu privire la acceleratia de la 0 la 100 km/h, respectiv viteza maxima raman un alt mare mister la acest moment, insa este bine de stiut ca noul Peugeot 308 R Concept are nevoie de numai 6.3 litri de carburant (benzina) pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri, in timp ce emisiile de dioxid de carbon nu depasesc pragul celor 145 grame per kilometru.

Peugeot 308 R

In cazul in care va intra in productie, hot-hatch-ul constructorului francez va avea de infruntat competitie serioasa, Ford Focus ST, Renault Megane RS si Volkswagen Golf GTI fiind printre cei mai populari rivali pe care ii va avea noul Peugeot 308 R.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Peugeot 308 R
mai multe