Primele poze oficiale cu Faraday Future FFZERO1, masina electrica de 1000 CP

Primele poze oficiale cu Faraday Future FFZERO1, masina electrica de 1000 CP
  • Noul Faraday Future FFZERO1 debuteaza in cadrul CES 2016
  • Prototipul ofera patru motoare electrice si 1.000 CP
  • Compania promite un model de serie in urmatorii doi ani
Distribuie pe Facebook

O companie auto infiintata cu numai 18 luni prezinta in cadrul evenimentului CES 2016 un model care ar putea schimba complet felul in care privim o masina complet electrica.

Numaratoarea inversa a inceput deja. Doar cateva ore au mai ramas pana la deschiderea editiei din acest an a popularului Consumer Electronics Show.

Majoritatea firmelor care si-au anuntat prezenta in cadrul evenimentului programat pentru perioada 6 - 9 ianuarie au inceput insa sa dezvaluie din surprizele pregatite.

De la aceasta regula nu face exceptie nici cei de la Faraday Future, care vor sa schimbe complet modul in care privim un automobil cu propulsie electrica.

Faraday Future FFZERO1

Iar pentru a se achita cu brio de cele promise, compania infiintata cu numai 18 luni in urma a sosit alaturi de un prototip desprins parca din romanele stiintifico-fantastice.

Si totusi, nu caroseria care ne duce cu gandul la seria Vision Gran Turismo reprezinta atractia principala a noului FFZERO1. Nu, nici vorba de asa ceva.

Atunci cand vine vorba despre prima creatie a celor de la Faraday Future, detaliul care ne atrage cu adevar atentia consta in cele patru motoare electrice prezente la datorie.

Exact, avem un total de patru motoare electrice, cate unul pentru fiecare dintre cele patru roti, care genereaza impreuna ceva mai mult de 1.000 de cai putere.

Drept urmare, noul FFZERO1 este capabil de performante dintre cele mai impresionante. Iar cele trei secunde necesare realizarii sprintului 0 - 100 km/h nu fac decat sa confirme aceasta afirmatie.

Faraday Future FFZERO1

Faraday Future FFZERO1

Tot la capitolul performante avem de trecut, de asemenea, si o viteza maxima de peste 320 de kilometri pe ora, pe cand autonomia... ei bine, ramane un mare mister.

Stim, in schimb, ca impresionantul prototip cu propulsie electrica are veleitati de masina autonoma, iar platforma sa - botezata sugestiv Variable Platform Architecture, permite tot felul de configuratii.

Vazuta ca un competitor pentru Tesla Motors, compania Faraday Future isi propune sa lanseze un model de serie in urmatorii doi ani. Daca va si reusi sau nu, ramane de vazut.

Faraday Future FFZERO1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Faraday Future FFZERO1
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 5 Ianuarie 2016