Salonul Auto de la Frankfurt: Cele mai impresionante concepte de la Frankfurt Motor Show 2013

Salonul Auto de la Frankfurt: Cele mai impresionante concepte de la Frankfurt Motor Show 2013
Audi Sport Quattro, Mercedes S-Class Coupe, Volvo Coupe, Opel Monza, Lexus LF-NX, si Jaguar C-X17 Sports Crossover Concept. Acestea sunt cele mai impresionante concept car-uri pe care le gazduieste Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, ce se desfasoara in perioada 12 - 22 septembrie.
Distribuie pe Facebook

Mercedes Concept S-Class Coupe

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Mercedes Concept S-Class Coupe

Germanii de la Mercedes vor dezvalui in fata intregii planete numeroase noutati cu ocazia editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, insa ceva ne spune ca nici una dintre premierele mondiale pregatite de constructorul din Stuttgart nu se va ridica la nivelul noului Concept S-Class Coupe. Iar motivele pentru care acest automobil reprezinta atractia principala a standului Mercedes-Benz din cadrul Frankfurt Motor Show sunt cat se poate de evidente.

In primul rand, dupa cum precizam zilele trecute, noul Mercedes Concept S-Class Coupe prefigureaza versiunea in doua usi a recent lansatei limuzine S-Class W222. De asemenea, acelasi Mercedes Concept S-Class Coupe mai impresioneaza placut si prin motorizarea pe care o gazduieste in compartimentul sau motor, si anume un V8 biturbo de 4.6 litri capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 455 cai putere si 700 Newton-Metri.

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Mercedes Concept S-Class CoupeSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Mercedes Concept S-Class Coupe

Nici unul dintre aceste aspecte nu va mai fi insa luat in considerare atunci cand va veni vorba de cel estetic. Asa cum se poate observa si in multiplele fotografii capturate la standul Mercedes-Benz din cadrul Frankfurt Motor Show, noul Concept S-Class Coupe se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a se remarca inca de la prima sa aparitie. Caracteristici precum o parte frontala alungita, o parte posterioara scurtata, un plafon panoramic, blocuri optice cu LED-uri, jante de dimensiuni generoase si nu, in ultimul rand, un aspect interior cel putin la fel de impozant precum cel exterior.

Volvo Concept Coupe

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Volvo Concept Coupe

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Volvo Concept CoupeSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Volvo Concept Coupe

O alta capodopera pe patru roti si in numai doua usi se gaseste la standul suedezilor de la Volvo, constructorul scandinav de automobile profitand de editiia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a prezenta noul Concept Coupe, un automobil ce se remarca printr-un design elegant presarat cu numeroase detalii agresive si care omagiaza legendarul Volvo P1800.

De asemenea, noul Volvo Concept Coupe mai impresioneaza si prin tehnologia inovatoare cu care a fost inzestrat, fascinantul concept car al constructorului scandinav ascunzand sub impozanta sa caroserie un tren de propulsie hibrid, ce ofera un total de aproximativ 400 cai putere si peste 600 Newton-Metri obtinut in urma combinarii unui motor electric cu un propulsor de doi litri, pe benzina, ce se lauda atat cu o turbina, cat si cu un compresor mecanic.

Opel Monza Concept

Salonul Auto de la Frankfurt: Opel Monza Concept

Ne mutam din zona coupe-urilor de dimensiuni generoase, insa ramanem in cadrul aceluiasi segment al caroseriilor excentrice si facem cunostinta cu cea mai noua creatie a germanilor de la Opel.

Noul Opel Monza Concept, caci despre el este vorba, ne incanta privirile cu o silueta similara unui shooting brake, la nivelul careia regasim numeroase detalii dramatic stilizate sau supradimensionate. De asemenea, pe langa liniile si formele sale extrem de agresive sau jantele de dimensiuni mai mult decat generoase, remarcabilul studiu de design al constructorului din Russelsheim mai impresioneaza si prin portierele sale cu deschidere verticala, ce faciliteaza accesul catre cele patru scaune individuale ale interiorului.

Salonul Auto de la Frankfurt: Opel Monza ConceptSalonul Auto de la Frankfurt: Opel Monza Concept

In ceea ce priveste motorizarea, noul Opel Monza Concept propune un tren de propulsie similar celui regasit in cazul modelelor Chevrolet Volt, respectiv Opel Ampera, cu mentiunea ca in cazul de fata rolul de generator de curent electric este jucat de o unitate supraalimentata cu trei cilindri si capacitate de un litru, care functioneaza cu ajutorul gazului natural.

Lexus LF-NX Concept

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Lexus LF-NX Concept

Dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din acest an, noul LF-NX Concept a atras la standul Lexus numerosi curiosi dornici sa afle cum arata incrucisarea dintre un... origami si mai multi decepticoni. Drept urmare, este putin probabil ca cineva sa se mai fi gandit la motivul pentru care acest concept car a luat nastere, si anume posibila prefigurare a unui automobil care sa lupte impotriva trio-ului german format din Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK.

In ceea ce priveste aspectul tehnic, informatiile oficiale lipsesc cu desavarsire si la acest moment, compania japoneza multumindu-se sa afirme in continuare ca noul Lexus LF-FX Concept gazduieste sub caroseria sa dramatic stilizata o versiune evoluata a trenului de propulsie Lexus Hybrid Drive, adaptata special pentru acest impozant prototip

.Jaguar C-X17 Concept

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Jaguar C-X17 Concept

Este construit pe o platforma realizata integral din aluminiu, ce ofera atat o greutate scazuta, cat si o rigiditate crescuta. Se remarca printr-un design futurist, caracterizat de o parte frontala inzestrata cu numeroase lumini de tip LED, de un set de jante pe 23 inci si de o parte posterioara ce ne duce cu gandul la o incrucisare intre Range Rover Evoque si recent lansatul F-Type Roadster. Impresioneaza printr-un interior minimalist, accesorizat cu numeroase monitoare si patru scaune individuale.

In cazul in care nu te-ai prins deja, subiectul principal al acestei discutii este noul Jaguar C-X17 Sports Crossover Concept, model care anticipeaza primul SUV / crossover din istoria companiei britanice de automobile din Coventry. Un SUV / crossover despre care se spune ca va fi construit pe o platforma realizata integral din aluminiu si ca va sosi pe piata candva in cursul anului viitor.

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Jaguar C-X17 ConceptSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Jaguar C-X17 Concept

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Jaguar C-X17 Concept

Audi Sport Quattro Concept

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Audi Sport Quattro Concept

Asa cum au promis, germanii de la Audi au venit la editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt noul si impresionantul Sport Quattro Concept, un automobil care nu iese atat in evidenta prin aspectul sau vizual, cat prin cel tehnic.

Intr-adevar, este aproape imposibil sa treci cu vederea grila radiatorului de dimensiuni generoase sau prizele spoilerului supradimensionate, un lucru valabil si pentru blocurile optice frontale echipate cu tehnologia LED Matrix, aripile laterale proeminente ce ascund jante pe 21 inci sau portbagajul scurtat, insa principala atractie a noului Audi Sport Quattro Concept este ascunsa de privirile curiosilor.

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Audi Sport Quattro ConceptSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Audi Sport Quattro Concept

In cazul in care nu te-ai prins deja, vorbim despre sistemul hibrid - format dintr-un V8 twin-turbo de patru litri si un motor electric, ce pune la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 700 cai putere si 800 Newton-Metri, cifre arhisuficiente pentru ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa se realizeze in doar 3.7 secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, noul Audi Sport Quattro Concept promite o incursiune pana la pragul celor 305 kilometri pe ora.

Atentie! Acestea sunt numai cateva dintre noutatile propuse de Salonul Auto de la Frankfurt de anul acesta. Ramai pe 4Tuning pentru alte premiere mondiale gazduite de Frankfurt Motor Show 2013!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Mercedes Concept S-Class Coupe
mai multe