Skoda Yeti Xtreme Concept isi face aparitia la Worthersee

Skoda Yeti Xtreme Concept isi face aparitia la Worthersee
  • Yeti Xtreme Concept are numai 150 cp
  • Transmisia este automata, de tip DSG
  • Lansarea oficiala va fi in 2 zile
Distribuie pe Facebook

Skoda vine anul acesta la Worthersee cu mai multe noutati. Dupa CitiJet, acum se pregateste lumea din Austria, mare iubitoare a masinilor din grupul VAG, sa priveasca indelung la un concept bazat pe Yeti. Se pare ca cehii s-au gandit sa realizeze un fel de masina de raliu 4x4, dar numai intr-un singur exemplar.

Dupa Seat Ibiza Cupster si alte masini pe care marcile din grupul VAG le-au facut publice inainte de lansarea oficiala de la Worthersee 2014, a venit si randul unui concept Skoda sa se prezinte. Numele sau este Yeti Xtreme Concept si, asa cum spune si numele, este bazat pe crossover-ul Yeti. Ideea acestui concept este realizarea unui exercitiu de design inspirat din WRC, mai ales ca Skoda are o activitate puternica in sportul cu motor.

Dupa ce a castigat competiile IRC si ERC in domeniul raliurilor ani la rand, Skoda vrea sa demonstreze ca inca are puterea sa faca treaba buna in sporturile cu motor si pentru asta vrea sa arate ce are mai bun cu acest exemplar unic. Masina-surpriza a celor de la Skoda se va dezvalui oficial in cateva zile, chiar la Worthersee, acolo unde de-a lungul vremii ni s-au aratat concepte Volkswagen, Audi sau Porsche extrem de interesante.

Acest Yeti Xtreme are spoilere mai proeminente atat in fata, cat si in spate, arcade ale rotilor mai serioase, evacuare dubla si suspensie adjustabila. In plus, jantele sunt de 17 toli si sunt incaltate cu pneuri de off-road. Geamurile si plafonul de sticla sunt infoliate intr-o culoare inchisa, care sa creasca misterul interiorului, iar vopseaua exterioara este gri mat cu accente galben-neon.

La interior, Xtreme are 4 scaune sport Recaro cu centuri in 4 puncte, volan sport cu padele si finisaje din carbon. Nici materialul scump Alcantara nu lipseste din habitaclu, dar nici pedalierul din aluminiu. Iar pe partea de multimedia este un suport pentru iPad direct in bord, ca sa faca experienta internetului cat mai usoara. Alte accesorii interesante sunt kitul de supravietuire din torpedou si lopata pentru nisip din portiera pasagerului.

Nu stim de ce atata agitatie cu aspectul si accesoriile de raliu, pentru ca sub capota nu o sa vedem vreun propulsor de 300 cp, ci un motor absolut normal, un 1.8 litri cu 4 pistoane care produce 150 cp. Este acelasi motor antic si vechi din grupul VAG ce oferea aceeasi putere si pe vechiile Passat-uri de acum mai bine de 14 ani. Motorul este cuplat la o transmisie DSG cu 6 trepte si reuseste astfel sa atinga 100 km/h in 9,2 secunde.

Skoda Yeti Concept

Skoda Yeti Concept

Distribuie pe Facebook
mai multe