Trecutul intalneste viitorul: Cadillac prezinta conceptul Elmiraj

Trecutul intalneste viitorul: Cadillac prezinta conceptul Elmiraj
  • Cadillac a prezentat in cursul acestei dimineti noul Elmiraj Concept
  • Automobilul american preia numeroase influente de la Eldorado si Ciel
  • Propulsia este asigurata de un V8 twin-turbo de 4.5 litri si 500 CP
Distribuie pe Facebook

Te-ai intrebat vreodata cum ar arata o versiune futurista a Cadillac-ului Eldorado vandut in anii '67? Dar cum s-ar prezenta o versiune cu acoperis fix, in numai doua usi, a impresionantului concept car Cadillac Ciel, dezvaluit in urma cu numai doi ani? Ei bine, ambele mistere au fost deslusite in cursul acestei dimineti, atunci cand americanii de la General Motors au prezentat in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach noul Cadillac Elmiraj.

O capota alungita a motorului, scoasa si mai mult in evidenta de portbagajul mult scurtat. O grila a radiatorului de dimensiuni mai mult decat generoasa, aflata intr-o totala opozitie cu farurile cu LED extrem de subtire. O lungime de peste 5.2 metri, jante cromate pe 22 inci si o multitudine de muchii ascutite, forme bombate si linii atent sculptate. Pe scurt, noul Cadillac Elmiraj se bucura de mai toate ingredientele necesare pentru a se remarca inca de la prima sa aparitie, impunand de asemenea respect.

Cadillac Elmiraj ConceptCadillac Elmiraj Concept

Dar aspectul exterior nu este singurul punct forte al impresionantului concept car american. Arunca o privire asupra interiorului, iar noul Cadillac Elmiraj te va convinge pe deplin, fara prea mari probleme. Iar motivele sunt lesne de inteles, plansa de bord futurista, acoperita cu cele mai fine materiale si proiectata astfel incat sa aduca aminte de grila constructorului de peste Ocean, cele patru scaune individuale creionate astfel incat sa ofere un maximum de confort si consola centrala ce se intinde de-a lungul intregului cockpit fiind dintre cele mai evidente.

Cadillac Elmiraj ConceptCadillac Elmiraj Concept

Si inca nu ai auzit totul. Desi iar fi stat probabil mult mai bine in compania unui propulsor V12, impresionant concept car american se poate lauda cu serviciile unui (cel putin) interesant V8 de 4.5 litri care, impreuna cu doua turbine uriase, pune la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 500 cai putere si 678 Newton-Metri. Din pacate, performantele exacte lipsesc cu desavarsire pentru moment, insa nu acesta este chiar criteriul principal dupa care te ghidezi atunci cand vine vorba de achizitionarea unui coupe de lux, de peste 5.2 metri lungime.

Cadillac Elmiraj Concept

De asemenea, exista regrete mult mai mari decat faptul ca noul Cadillac Elmiraj nu ascunde sub capota o motorizare cu 12 cilindri in V. Regrete precum neintroducerea in productia de serie a unui astfel de automobil si consumarea lui ca simplu exponat la cele mai importante evenimente si saloane auto ale planetei. Totusi, acest lucru nu schimba cu nimic sentimentele pe care impresionantul concept car american reuseste sa ti le trezeasca - aceleasi sentimente pe care le-ai simtit cel mai probabil si acum doi ani, cand ai facut cunostinta cu grandiosul Cadillac Ciel...

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Cadillac Elmiraj Concept
mai multe