Tu stiai: Ca Skoda a construit in urma cu 16 ani un SUPERB COUPE cu motor V6 de 2.8 litri?

Tu stiai: Ca Skoda a construit in urma cu 16 ani un SUPERB COUPE cu motor V6 de 2.8 litri?
  • Conceptul Tudor a debutat in 2002 la Geneva
  • Este de fapt un Superb Coupe
  • Nu a intrat niciodata in productie
Distribuie pe Facebook

Si din pacate este un concept, care nu a primit niciodata o versiune de productie. A fost, daca vrei, un exercitiu de imaginatie al echipei de creatie de la Skoda si a fost prezentat publicului larg la inceputul anilor 2000.

In 1894, Vaclav Klement, un librar din Mlada Boleslav (pe-atunci parte a Imperiului Austro-Ungar) isi trimite bicicleta de provenienta germana celor de la Seidel & Naumann si o scrisoare in limba ceha prin care le cerea acestora sa i-o repare, el neavand cum sa faca rost de piese de schimb.

Raspunsul, extrem de taios, a venit in limba germana: "Daca doriti un raspuns la solicitarea dumneavoastra, ar trebui sa incercati sa scrieti intr-o limba pe care o intelegem." Dezgustat de atitudinea nemtilor, Klement a decis sa-si deschida un atelier de reparat biciclete, dar neavand experienta in acest domeniu a apelat la Vaclav Laurin, un constructor de biciclete dintr-un oras apropiat.

Skoda Tudor Concept

Cei doi au infiintat atelierul Laurin&Klement in 1895, iar 30 de ani mai tarziu compania a fost cumparata de gigantul industrial Skoda. Restul este istorie.

Dupa caderea comunismului, mai exact in martie 1991, Volkswagen a cumparat 30% din actiunile Skoda iar in 2000, constructorul ceh de automobile a intrat de tot sub umbrela gigantului german cu sediul in Wolfsburg.

Din acest moment, perceptia oamenilor despre brand-ul ceh avea sa se schimbe, la fel si gama de modele oferite clientilor. Tot cam pe atunci au inceput sa apara si modelele Octavia si Fabia, doua dintre cele mai populare masini construite de Skoda, dar si concepte interesante care din pacate nu au vazut niciodata linia de asamblare.

Skoda Tudor Concept

Un astfel de exemplu este vedeta articolului nostru. Conceptul Tudor a fost prezentat lumii intregi in 2002 cu ocazia Salonului Auto de la Geneva si asa cum am spus mai sus, a fost doar un exercitiu de imaginatie al echipei de creatie de la Skoda. Un exercitiu de imaginatie care a prins contur, si dupa cum bine poti vedea, arata ca si cum a doua zi ar fi putut intra in productie.

Vorbim de fapt de un Superb Coupe, fara jante enorme sau echipamente SF, cu un motor V6 de 2.8 litri care a si fost pus pe prima generatie a navei amiral si un interior, din nou, cat se poate de normal. Chiar si asa, a ramas un concept. Din pacate.

De fapt, Skoda nu are nici azi in oferta vreun model coupe, reprezentantii companiei alegand sa se concentreze pe sedanuri, modele compacte si mai nou, SUV-uri. Reteta este insa castigatoare, dovada stau cifrele de vanzari si popularitatea tot mai mare a brand-ului din Mlada Boleslav. O popularitate care a ajuns sa-i deranjeze chiar si pe unii directori importanti de la Volkswagen.

Skoda Tudor Concept

Skoda Tudor Concept

Skoda Tudor Concept

Skoda Tudor Concept

Skoda Tudor Concept

Skoda Tudor Concept

Skoda Tudor Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Skoda Tudor Concept
mai multe