Volkswagen incearca sa se scuze pentru Dieselgate cu aceasta masina 100% electrica

Volkswagen incearca sa se scuze pentru Dieselgate cu aceasta masina 100% electrica
  • Volkswagen prezinta oficial noul I.D. Concept
  • Modelul in cauza anunta un sistem de propulsie 100% electric
  • Versiune de serie ajunge la vanzare in 2020
Distribuie pe Facebook

Ecologistii nu au insa niciun motiv real de bucurie, o versiune de serie a proaspat lansatului I.D. Concept urmand a fi livrata in showroom-urile producatorului german de automobile abia in anul... 2020.

Asa cum ne-au "amenintat" inca de la debutul scandalului Dieselgate, oficialii companiei Volkswagen au sosit in cadrul Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Paris alaturi de o masina 100% electrica.

Vorbim, mai exact, despre un concept car cunoscut sub initialele I.D., ce se bucura de prezenta la datorie a unui motor de aproximativ 168 de cai putere - alimentat de o baterie montata central, sub podea, in cazul in care te intrebai.

Respectivelor detalii li se alatura o transmisie cu o singura treapta de viteza, instalata la nivelul puntii spate, toate aceste elemente puse cap la cap materializandu-se intr-o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de opt secunde.

Volkswagen I.D. ConceptVolkswagen I.D. Concept

In ceea ce priveste viteza maxima, noul Volkswagen I.D. Concept promite o incursiune pana la pragul celor 160 de kilometri pe ora, mult mai interesanta fiind insa autonomia totala cuprinsa intre 400 si 600 de km.

Cat despre timpul de incarcare al bateriei anterior mentionate, ei bine... comunicatul oficial de presa anunta o durata de numai 30 de minute pentru atingerea unei capacitati de 80%. Ceea ce nu este rau deloc, daca ne intrebi pe noi.

Pe langa propulsia complet electrica, premiera companiei germane pentru Salonul Auto ce se desfasoara zilele acestea la Paris se mai poate lauda si cu toata tehnologia necesara - camere, senzori etc, pentru a se conduce de una singura.

Drept urmare, nu este deloc de mirare ca noul Volkswagen I.D. Concept adopta un design futurist, care la exterior se traduce in special prin luminile interactive pe baza de tehnologie LED, iar la interior prin... lipsa butoanelor fizice, bineinteles.

Volkswagen I.D. Concept

Volkswagen I.D. Concept

Volkswagen I.D. Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Volkswagen I.D. Concept
mai multe