Volvo a dezvaluit noul sau Concept Coupe

Volvo a dezvaluit noul sau Concept Coupe
  • Noul Volvo Concept Coupe debuteaza in premiera mondiala la Frankfurt Motor Show
  • Modelul prefigureaza liniile viitoarelor modele si reitereaza iconicul Volvo P1800
  • Propulsia este asigurata de un motor pe benzina, 2.0 turbo, si unul de tip electric
Distribuie pe Facebook

Volvo vine la Frankfurt cu un coupe senzational, care anunta liniile noilor generatii de modele, incepand cu XC90, ce debuteaza la anul. Conceptul reitereaza intr-o oarecare masura iconicul Volvo P1800, apreciat pentru frumusetea designului sau.

Dupa mai bine de un an de asteptare, primul produs al lui Thomas Ingenlath, vicepresedintele departamentului de design al companiei scandinave, este expus publicului larg. Este vorba despre Volvo Concept Coupe, o masina cu linii simple si cu alura sportiva, care continua traditia inceputa cu Volvo P1800, un automobil produs intre 1961 si 1973, devenit simbol pentu producatorul suedez.

Exterior

La exterior, noul Volvo Concept Coupe beneficiaza de o grila imensa, blocuri optice in forma de T cu LED-uri (vor deveni un semn distinctiv al marcii), un plafon curbat si un posterior care aminteste de modelul P1800. Toate aceste elemente distinctive sunt completate de un set de jante de 21 de inchi.

Volvo Concept CoupeVolvo Concept Coupe

Volvo Concept Coupe

"Volvo Concept Coupe nu este o masina de vis cu un design futurist. Este creata pentru a demonstra capacitatea noii noastre arhitecturi: pozitia increzatoare, proportiile si cele mai proeminente semnaturi de design. Chiar daca XC90 este un alt tip de masina, veti recunoaste imediat legatura, atunci cand modelul va fi lansat anul viitor", a spus seful departamentului de design al suedezilor.

Interior

Volvo Concept Coupe este construit pe noua platforma a companiei, numita Scalable Product Architecture (SPA), platforma ce se va regasi si pe urmatorul XC90, dar si pe mai multe modele ale suedezilor.

Interiorul luxos al coupe-ului include tapiterie din piele de cea mai buna calitate, ornamente din lemn gri si accente de un negru stralucitor, precum si o consola centrala oferita in compania unui display touch screen.

Volvo Concept Coupe

Volvo Concept CoupeVolvo Concept Coupe

Propulsia este asigurata de un sistem plug-in hybrid, care combina un motor clasic, pe benzina, de 2.0 litri turbo cu un motor electric ce misca puntea spate. Astfel, noul model are o putere combinata de 400 de cai si un cuplu de peste 600 Nm.

Noul Volvo Concept Coupe va fi prezentat oficial luna viitoare, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (69) Poze Volvo Concept Coupe
mai multe