Worthersee 2014: Volkswagen Amarok Power Concept, masina cu 5000 de Wati

Worthersee 2014: Volkswagen Amarok Power Concept, masina cu 5000 de Wati
  • VW Amarok Power are un motor V6 TDI de 3 litri si 272 cp
  • Sistemul audio cumuleaza 5000 W RMS
  • Masina poate fi utilizata la show-uri si petreceri in aer liber
Distribuie pe Facebook

Volkswagen a mai publicat un model pe care urmeaza sa-l arate lumii la Worthersee, in aceste zile. E vorba de un concept bazat pe Amarok numit Power. Insa numele nu vine de la vreun motor extrem de puternic, ci de la puterea sistemului sau audio.

Divizia vehiculelor comerciale de la Volkswagen nu a stat degeaba si a venit la Worthersee cu un concept bazat pe Amarok. La intalnirea fanilor masinilor din grupul VAG din Austria, isi va face aparitia in cateva zile un exemplar cu totul special. Se numeste Amarok Power Concept si este o discoteca pe roti, avand la bord un sistem audio complex cu o putere reala de 5000 W. In plus, masina vine cu un DJ si set special pentru a mixa in aer liber.

Si cum Worthersee este un eveniment dedicat tuningului si masinilor modificate, Volkswagen a pus pe acest Amarok tot ce e mai bun. Vopseaua metalizata Dynamic Grey cu accente mate, jantele de 22 de inch cu pneuri uriase 295/35/ZR22, etriere portocalii si vinil-uri colorate pe portiere, dar si farurile cu cu bi-xenon si evacuarea dubla ne dau de inteles ca tuningul se preteaza si la masinile de teren.

La interior, Amarok Power are scaune sport imbracate in piele naturala Nappa, evident colorate in portocaliu si orange, un volan sport imbracat in Alcantara cu accesorii si ornamente din fibra de carbon. In rest, mai tot habitaclul este dotat cu Alcantara si carbon original sau folie care imita acest material, pentru a oferi celor din interior un aspect cat mai sportiv. Insa haideti sa fim seriosi, ca nu interiorul este punctul principal de atractie al acestei masini. Dar pentru ca discutam de o masina de show, de un exercitiu de imagine, trebuia ca tabloul sa fie complet, nu?

VW Amarok Power

Atractia masinii, asa cum o spune si numele, este sistemul audio din bena. Acesta cantareste cateva sute de kilograme, insa Amroul poate transporta fara probleme aceasta greutate. Sistemul audio de 5000 de W include un echipament de mixare pentru DJ model Xone: 92 Allen & Heath, un player multiplu Pioneer CDJ900NXS, doua difuzoare VOID ACOUSTICS Impulse 3t si un subwoofer principal marca Stasys Xair. Adica meniul complet pentru orice petrecere in aer liber, asa cum este si miscarea din Worthersee 2014.

Pe partea de motorizare, masina nu a primit vreun tuning. Insa sub capota este propulsorul VW de noua generatie V6 TDI care ofera 272 cp si un cuplu de 600 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie automata cu 8 rapoarte, ceea ce ii ofera acestei camionete un timp de numai 7.9 secunde pana la suta de kilometri si o viteza de top de 210 km/h. Destul de impresionant pentru ditamai tractorul, cu tot cu incarcatura sa de boxe, amplificatoare si aparatura de discoteca.

VW Amarok Power

VW Amarok Power

VW Amarok Power

VW Amarok Power

VW Amarok Power

VW Amarok Power

VW Amarok Power

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze VW Amarok Power
mai multe