Asta-i raspunsul pe care il asteptam cu totii. Cat de sigur este noul SEAT Ateca in caz de accident

Asta-i raspunsul pe care il asteptam cu totii. Cat de sigur este noul SEAT Ateca in caz de accident
  • Primul SUV din istoria marcii SEAT a obtinut cinci stele la testele Euro NCAP
  • Noul Ateca se lauda cu un procentaj de 93% la categoria Protectia Pietonilor
  • Automobilul spaniol a primit pentru Siguranta Asistata un punctaj de doar 60%
Distribuie pe Facebook

Primul SUV din istoria companiei SEAT, modelul Ateca, a reusit sa obtina punctajul maxim de cinci stele cu ocazia ultimei sesiuni de teste de siguranta desfasurata de institutia Euro NCAP.

Sfarsitul lunii iunie a adus pe "bancul de teste" al institutiei Euro NCAP trei automobile noi-noute, printre modelele lovite de stalpii si peretii deformabili ai belgienilor numarandu-se si proaspat lansatul SEAT Ateca.

Asemeni Volkswagen-ului Tiguan cu care imparte platforma, primul SUV din istoria marcii spaniole a reusit sa obtina punctajul maxim de cinci stele, devenind astfel unul dintre cele mai sigure crossovere ale momentului.

Pentru colectionarii de cifre si statistici, noul SEAT Ateca se poate lauda cu un procentaj de 93% la categoria Protectia Adultilor, "performantele" obtinute in cadrul categoriei Protectia Copiilor fiind notate cu 84%.

SEAT Ateca la Euro NCAPSEAT Ateca la Euro NCAP

SEAT Ateca la Euro NCAP

In ceea ce priveste capitolele Protectia Pietonilor, respectiv Siguranta Asistata, primul SUV din istoria marcii spaniole s-a ales cu un procentaj de 71% pentru prima categorie, respectiv 60% pentru cea din urma categorie.

Dezvaluit in premiera mondiala chiar la inceputul acestei primaveri, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul Ateca iese in evidenta printr-un design familiar, ce imprumuta numeroase detalii estetice de la actualul Leon.

Ultima generatie a compactei SEAT a reprezentat principala sursa de inspiratie si atunci cand a venit vorba despre motorizari, primul SUV din istoria marcii spaniole anuntat unitati turbo atat cu trei, cat si cu patru cilindri.

Numai vesti bune avem si la nivel de tehnologii, noul Ateca fiind livrat la pachet alaturi de o sumedenie de sistem de siguranta activa, precum Adaptive Cruise Control, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert sau Traffic Jam Assist.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze SEAT Ateca la Euro NCAP
mai multe