Chevrolet Volt si Malibu primesc punctajul maxim de cinci stele in cadrul testelor de siguranta Euro NCAP

Chevrolet Volt si Malibu primesc punctajul maxim de cinci stele in cadrul testelor de siguranta Euro NCAP
Modelul Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa dezvoltat de Chevrolet, si noul Malibu au primit punctajul maxim de cinci stele in cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (Euro NCAP), care a publicat astazi ultimele rezultate. Chevrolet Volt este primul autovehicul electric dezvoltat de un producator american care a primit cel mai mare punctaj Euro NCAP la toate categoriile.
Distribuie pe Facebook
"Rezultatele confirma faptul ca ambele autovehicule indeplinesc cele mai inalte standarde de siguranta existente in prezent. Performanta modelului Volt in materie de siguranta si conceptul sau de propulsie evidentiaza fiabilitatea si caracterul practic, parti integrante ale acestui design deosebit", a declarat Wayne Brannon, Presedinte si Director Executiv Chevrolet Europe.
Euro NCAP este ultima dintr-o serie de organizatii de specialitate care i-au acordat modelului Volt punctaje maxime. In aprilie 2011, Institutul american pentru asigurarea sigurantei rutiere (IIHS) i-a acordat acestuia calificativul "Cel mai bun autovehicul in materie de siguranta", in timp ce Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului din S.U.A. (NHTSA) i-a acordat autovehiculului un punctaj de cinci stele.

Chevrolet Volt si Malibu primesc punctajul maxim de cinci stele in cadrul testelor de siguranta Euro NCAP

Caroseria modelului Chevrolet Volt este extrem de rigida, fiind construita din otel ultra-rezistent. Functiile sale de siguranta activa si pasiva includ: ABS standard pentru toate cele patru roti, sistemul de control al tractiunii, functia de distributie electronica a fortei de franare, sistemul de asistare la franare si sistemul electronic de control al stabilitatii 8 airbaguri standard si un pedalier retractabil
un sistem ISOFIX de fixare a scaunelor pentru copii pe locurile din spate
scaune fata cu tetiere reglabile pentru protectia impotriva leziunilor cervicale
un semnal acustic care poate fi activat de sofer pentru a avertiza pietonii de apropierea autovehiculului.

Noul Chevrolet Malibu va fi comercializat in premiera in Europa, iar pentru Statele Unite ale Americii este a opta generatie. Si acesta dispune de o structura sofisticata pentru o protectie maxima in eventualitatea producerii unui accident. Editia europeana va fi echipata cu 6 airbaguri in total si cu o gama extinsa de sisteme de control al sasiului. Malibu este cel mai longeviv model din istoria autovehiculelor de dimensiuni medii, inregistrand o existenta de 35 ani, de-a lungul a sase decenii si 8 generatii.

Chevrolet Volt si Malibu primesc punctajul maxim de cinci stele in cadrul testelor de siguranta Euro NCAP

Anul acesta modelul Aveo hatchback - in prezent cel mai sigur autovehicul din segmentul din care face parte - Chevrolet Orlando si Captiva SUV au primit punctajul maxim de cinci stele. Cel mai bine vandut model al marcii, Chevrolet Cruze sedan, a obtinut de asemenea punctajul maxim pentru siguranta din partea Euro NCAP.

Chevrolet Volt - crash test Euro NCAP


Despre Chevrolet
Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, inregistrand vanzari anuale de aproximativ 4 milioane de autovehicule in peste 130 de tari. Se afla pe locul patru in clasamentul vanzarilor marcilor auto internationale si este, de asemenea, una dintre marcile cu cea mai rapida crestere din lume. Autovehiculele Chevrolet combina pasiunea, designul indraznet si caracterul practic. Acestea ofera un raport remarcabil calitate-pret. Dupa relansarea marcii in Europa in 2005, Chevrolet a depasit dublul vanzarilor, atingand valoarea de 500.000 de unitati in 2008. In 2010, Chevrolet a inregistrat o crestere a cotei de piata in Europa de pana la 2,5 procente, comercializand 477.194 de autovehicule. Chevrolet are o retea de 2.700 de dealeri si puncte de service in Europa. Gama Chevrolet include Spark, autovehiculul de oras, micul Aveo, modelul compact Cruze cu patru usi, Captiva SUV si Corvette, legendarul autovehicul sport. In 2011, Chevrolet lanseaza sapte noi modele: nou-noutul Orlando, MPV-ul pentru familie, noul Captiva SUV, Corvette Grand Sport Coupe, nou-noutele Aveo cu cinci usi si patru usi, modelul Cruze cu cinci usi, Camaro coupe si decapotabila si Chevrolet Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa castigator a numeroase premii. Cele mai mari piete europene ale marcii Chevrolet sunt Rusia, Italia, Germania, Spania, Franta si Turcia. Infiintata in S.U.A. in 1911 de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca isi sarbatoreste centenarul in 2011. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet la www.chevroleteurope.com sau media.chevroleteurope.com.

Distribuie pe Facebook
mai multe