Duster s-a facut de ras. N-a luat nici o stea la testele de siguranta

Duster s-a facut de ras. N-a luat nici o stea la testele de siguranta
  • Duster s-a facut de ras
  • N-a luat nici o stea la testele de siguranta
Distribuie pe Facebook

Pentru protectia acordata pasagerilor adulti, respectiva masina a fost notata cu doar 11.79 puncte (29%).

Organizata recent, cea mai noua sesiune a testelor Latin NCAP s-a incheiat extrem de prost pentru versiunea Renault a actualei Dacia Duster. Varianta comercializata pe piata din America Latina a fost notata cu zero stele pentru siguranta oferit.

Altfel spus, respectiva masina a primit numai 11.79 puncte (29%) pentru protectia acordata pasagerilor adulti, copiii aflati la bord avand si mai putine sanse sa scape nevatamati in cazul unui accident rutier, dupa cum reiese si din punctajul de doar 11.24 puncte (23%) de la proba Protectia Copiilor.

Varianta Renault a actualei Dacia Duster a mai fost notata la cea mai noua sesiune a testelor Latin NCAP si cu 24.38 puncte (51%) pentru protectia oferita pietonilor. Si cu 15 puncte (35%) la categoria Siguranta Asistata, potrivit unui comunicat.

Pentru ca dezastrul sa fie complet, versiunea comercializata pe piata din America Latina a suferit si o scurgere de carburant la impactul frontal, in timp ce una dintre portiere s-a deschis la impactul lateral, dupa cum se mai mentioneaza in cadrul aceluiasi document oficial oferit presei de specialitate.

Conform Latin NCAP, varianta Renault a actualei Dacia Duster nu beneficiaza decat de doua airbag-uri mari si late, unul pentru sofer, iar celalalt pentru pasagerul din dreapta. Daca mai era cumva nevoie de o asemenea precizare, bineinteles.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 2 Septembrie 2021