Fiat Panda, masina care se vinde in 2018 cu ZERO stele de siguranta la pachet

Fiat Panda, masina care se vinde in 2018 cu ZERO stele de siguranta la pachet
Zi neagra pentru grupul Chrysler-Fiat, in urma testelor facute de Euro NCAP. Jeep Wrangler a luat o singura stea la testele de siguranta dupa noile norme, iar mezinul Fiat Panda care se vinde si in Romania s-a descurcat atat de prost, incat a luat... ZERO stele.
Distribuie pe Facebook

Ieri va spuneam cum noul Jeep Wrangler este sigur ca un bibelou, obtinand o singura stea la testele Euro NCAP. Acum va prezentam rezultatele altui coleg din grupul Chrysler-Fiat, mezinul Fiat Panda. O masina care se vinde inca din 2011 si pana azi, fiind disponibil si in Romania la un pret de 7728 Euro + TVA. O masina care se vinde azi si este, oficial, cea mai nesigura de pe sosea, conform Euro NCAP, autoritatea in domeniul sigurantei rutiere care i-a acordat... absolut nicio stea de siguranta. Brusc, cele 3 stele obtinute de autoturismele Dacia par chiar multe!

Fiat Panda Euro NCAP

Fiat Panda a obtinut numai 45% punctaj la protectia pasagerilor adulti. Indiferent ca vorbim de un impact frontal, lateral sau din spate, chiar si cu un stalp ce simuleaza un copac lovit lateral, protectia pasagerilor a fost slaba, mai ales in zona superioara a corpului. Dar Fiat Panda a obtinut punctaj dezastruos la testele de protectie a copiilor. Aici a luat un record negativ de numai 16%, obtinut in urma diferitelor teste cu mai multe manechine de test care inlocuiau copii de diverse varste. Indiferent ca stateau pe scaun special de copil sau pe bancheta, protectia era extrem de slaba. Cu alte cuvinte, daca ai copiii, nu iti cumperi vreodata un Fiat Panda.

Fiat Panda Euro NCAP

Protectia pietonilor a fost cea mai buna, cu un scor de 47%, insa la capitolul sisteme de siguranta auxiliare, Panda este foarte cheala si a obtinut doar 7%. Pentru ca masina are un reminder de centura pentru toate scaunele, dar numai scaunele fata au respectat cerintele Euro NCAP. In rest, nu exista alte sisteme de siguranta care sa obtina puncte in teste.

Este regretabil ca un producator asa de mare ca Fiat nu poate tine pasul cu noile cerinte in materie de siguranta si ca vinde in 2018 masini cu 0 stele de siguranta. Poate ca e doar o chestiune de timp pana cand acest model va fi scos din productie si inlocuit cu unul modern, care sa respecte legislatia in vigoare si sa obtina totusi ceva stele la testul viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe