Honda CR-Z - masina Hibrid cu 5 stele la testele Euro NCAP

Honda CR-Z - masina Hibrid cu 5 stele la testele Euro NCAP
Si ce daca e masina hibrid? Inseamna ca e mai putin sigura, sau ce? Nicidecum. Honda a stat mereu bine la capitolul siguranta, dar acum este o premiera si pentru ei. Honda are prima masina hibrid care primeste punctaj maxim la testele de siguranta realizate de autoritatea europeana in domeniu.
Distribuie pe Facebook

Honda CR-Z este o masina din clasa compacta, un hatchback de dimensiuni mici pentru familie, cu 3 portiere. Masina testata are 1225 kg si un motor de 1.5 litri Hibrid, adica mai are si un motor electric ce o face cea mai economica Honda din toate timpurile.

Honda CR-Z - masina Hibrid cu 5 stele la testele Euro NCAP

Locurile din fata

CR-Z a primit un punctaj de 93%, ceea ce e foarte bine, pentru pasagerii locurilor din fata. Compartimentul frontal ramane destul de intreg si stabil in timpul impactului frontal, si ofera o protectie buna pentru zona femurala si a genunchilor. La impactul lateral protectia a fost din nou excelenta, insa in cazul unei tamponari laterale cu un stalp sau arbore, au fost ceva minusuri in zona pieptului.

Locurile din spate - scaunele de copii

Locurile din spate la o Honda CR-Z sunt foarte mici, ceea ce nu a permis testelor Euro NCAP sa se faca conform regulamentului, in care pozitia scaunelor fata trebuie sa fie la o anumita distanta de bord. In scaunele speciale de copil, acestia sunt protejati pe bancheta din spate, dar si pe scaunul pasagerului, cand airbagul este dezactivat. Sistemele ISOFIX permit montarea scaunelor de copii universale, ceea ce este un plus semnificativ.

Pietonii

Spoilerul frontal ofera o buna protectie pentru pietoni in cazul unui impact, dar si suprafata capotei. In cazul unui impact cu un copil, acesta va fi protejat de capota, insa in cazul unui adult, zona in care acesta va intra in contact cu capul, este doar satisfacatoare.

Sistemele de siguranta

Honda ofera standard sistemul de stabilitate ESC, iar toate scaunele au un semnalizator sonor pentru centura de siguranta.

Honda CR-Z - masina Hibrid cu 5 stele la testele Euro NCAP

Distribuie pe Facebook
mai multe