Inca un esec rasunator pentru Jeep Wrangler la testele de siguranta. Off-road-erul s-a RASTURNAT

Inca un esec rasunator pentru Jeep Wrangler la testele de siguranta. Off-road-erul s-a RASTURNAT
  • Testat de IIHS
  • S-a rasturnat
  • In rest s-a descurcat destul de bine
Distribuie pe Facebook

Americanii de la IIHS au testat noul Jeep Wrangler. Unul dintre cele mai populare off-road-ere de pe planeta a demonstrat din nou ca nu sta foarte bine la capitolul siguranta.

In urma cu doi ani, Jeep Wrangler a fost testat de Euro NCAP, specialistii belgieni acordandu-i o nota rusinoasa: 1 stea.

De atunci, simbolul marcii Jeep a trecut prin mai multe imbunatatiri, multe dintre problemele intalnite in trecut fiind rezolvate. Chiar si asa, americanii tot mai au de lucrat la capitolul siguranta.

Noul Wrangler a ajuns recent pe mainile celor de la IIHS (Institute for Highway Safety) iar atunci cand a fost izbit de un perete cu partea stanga, masina pur si simplu s-a rasturnat.

Mai rau este ca nu ar fi prima data cand se intampla asta. Wrangler s-a rasturnat si in alte doua teste de siguranta realizate anterior.

In ciuda situatiei, inginerii nu i-au acordat chiar cel mai mic punctaj, notand ca in rest s-a descurcat destul de bine. Spatiul destinat soferului a ramas in mare parte intant, in urma impactului, iar miscarile manechinului de teste au fost controlate.

Noul Jeep Wrangler este disponibil si pe piata din Romania iar pretul porneste de la 41.000 de euro. Celebrul off-roader poate fi comandat fie cu un motor diesel de 2.2 litri diesel, cu 200 CP, fie cu un agregat pe benzina. Acesta din urma are o capacitate cilindrica de 2.0 litri, turbo, si dezvolta 270 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe