Le-a dat aparatele peste cap. Noul Volvo XC60 este masina cu cel mai bun scor din 2017 la Euro NCAP

Le-a dat aparatele peste cap. Noul Volvo XC60 este masina cu cel mai bun scor din 2017 la Euro NCAP
  • Noul Volvo XC60 a fost testat de Euro NCAP
  • SUV-ul a obtinut cel mai bun scor din 2017
  • Protectia pentru adulti a fost punctata cu 98%
Distribuie pe Facebook

Noul Volvo XC60 a fost testat de catre specialistii Euro NCAP si a obtinut cel mai bun scor din 2017. SUV-ul a excelat la capitolul sisteme active de siguranta, unde a reusit sa puncteze cu 40% mai mult decat media modelelor testate in acest an.

Constructorul suedez de automobile a lansat noua generatie XC60 anul acesta, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. In Romania, SUV-ul poate fi comandat impreuna cu cinci motorizari diferite si cu patru niveluri de echipare, iar cea mai accesibila varianta pleaca de la 45.930 de euro.

Noul XC60 a ajuns si pe mana specialistilor de la Euro NCAP, acolo unde s-a ridicat la nivelul asteptarilor si a dovedit ca Volvo inca este sinonim cu siguranta. Dupa ce l-au lovit din toate partile si i-au pus la incercare toate sistemele, belgienii au ajuns la concluzia ca SUV-ul nordicilor a obtinut cel mai bun scor din 2017.

Volvo XC60 la Euro NCAP

De laudat este ca acesta a obtinut un punctaj de 98% pentru adulti, egaland astfel performanta lui XC90 din urma cu doi ani. Mai mult decat atat, protectia copiilor a fost punctata cu 87%, iar cea a pietonilor cu 76%.

Volvo XC60 la Euro NCAP

Toate aceste rezultate sunt impresionante, insa nu au fost atat de laudate ca si sistemele de asistenta de care dispune modelul suedezilor. Acestea au fost notate cu 95%, cu 40% mai mult decat media modelelor testate in 2017, iar inginerii au tinut sa puncteze ca sistemul de franare de urgenta automata a functionat fara probleme in toate testele desfasurate, atat pentru evitarea accidentelor, cat si pentru pietoni.

Volvo XC60 la Euro NCAP

Cei de la Euro NCAP sunt de parere ca noul XC60 putea sa obtina rezultate si mai bune, numai ca sistemele Turn Across Path si Run off Road, disponibile in oferta, nu fac inca parte din metodologia laboratorului belgian.

Volvo XC60 la Euro NCAP

Matthew Avery, directorul de cercetare din cadrul Thatcham Research, a declarat ca "Se intampla foarte rar ca un vehicul sa obtina rezultate generale atat de bune. Rezultatul protectiei pentru adulti este unul dintre cele mai bune inregistrate vreodata. [...] Sistemele de siguranta oferite in standard sunt excelente - sau mai bine spus cele pe care am reusit sa le testam, avand in vedere ca Turn Across Path si Run off Road nu fac inca parte din metodologia Euro NCAP. Atat de mult s-a ridicat noul XC60 peste standardele Euro NCAP."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 8 Noiembrie 2017