Masina care sfideaza legile fizicii. Este aproape imposibil sa te rastorni cu ea

Masina care sfideaza legile fizicii. Este aproape imposibil sa te rastorni cu ea
  • Tesla ne arata imagini cu Model X din timpul testelor de siguranta
  • Compania americana are mari probleme in a rasturna SUV-ul electric
  • De vina pentru aceasta situatia se face pachetul de baterii din podea
Distribuie pe Facebook

In testele de siguranta desfasurate la sediul companiei, Tesla a avut mari probleme in a-si rasturna propriul SUV. Model X este tinut exemplar la sol, aproape lipit, de pachetul imens de baterii.

Primul SUV din lume cu propulsie complet electrica, Model X ar trebui sa reprezinte un exemplu de urmat pentru toate companiile din industria constructoare de masini. Nu atat pentru performantele sale in linie dreapta, cat pentru nivelul de siguranta oferit pasagerilor sai.

Intr-un test organizat la sediul companiei Tesla, inginerii au avut mari probleme in a rasturna automobilul cu pricina. Acesta a fost tinut exemplar la sol de pachetul imens de baterii, pe care producatorul american l-a montat direct in podea, pentru un centru de greutate redus.

De altfel, de nivelul de siguranta pe care Model X il ofera pasagerilor sai s-au aratat extrem de impresionati si cei de la Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi din SUA. De aici si punctajul maxim de cinci stele pe linie, o premiera absoluta pentru un SUV.

Revenind acum la partea cu performantele automobilul companiei americane, acesta este disponibil la vanzare inclusiv intr-o varianta capabila sa sprinteze de la 0 la 96 km/h in doar 2.9 secunde. In plus, versiunea P100D se mai poate lauda si cu o autonomie de 465 km.

Singura problema, daca o putem numi asa, a celebrului Model X o reprezinta pretul mare de achizitie, care pleaca de la 88.800 de dolari. In configuratia de top insa, clientul are deja de achitat 140.000 de dolari... inainte ca macar sa fi bifat o singura dotare optionala.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 23 Mai 2018