Multi o cumpara fara sa stie acest detaliu. Autoritatile au testat-o recent si se numara printre cele mai nesigure masini

Multi o cumpara fara sa stie acest detaliu. Autoritatile au testat-o recent si se numara printre cele mai nesigure masini
  • Organizatia Latin NCAP a testat recent modelul Ford Ka
  • Automobilul a primit punctajul minim, de zero stele
  • Trei stele au fost acordate pentru protectia copiilor
Distribuie pe Facebook

"Multumita" modulului in care isi protejeaza pasagerii in cazul unui impact lateral, aceasta masina extrem de populara printre cumparatori a primit punctajul minim, de zero stele.

Cunoscut in regiune inclusiv sub numele de Figo sau Aspire, actualul Ford Ka se lauda cu locul trei intr-un top al celor mai vandute modele de pe piata auto din Brazilia. Nu la fel se poate spune insa si in cazul in care subiectul principal nu mai este numarul de unitati comercializate, ci siguranta oferita pasagerilor.

Ba dimpotriva: la acest capitol, a "noastra" masina sta extrem de prost. O demonstreaza inclusiv ultima sesiune de teste realizata de organizatia Latin NCAP - un fel de Euro NCAP pentru tarile din America Latina si Caraibe, daca vrei.

Dupa ce a fost lovit bine de toti peretii*, s-a ajuns la concluzia ca actualul Ford Ka ofera un nivel de siguranta demn de punctajul minim, de zero stele. Motivarea acestei sentinte se afla in stransa legatura cu modul in care al treilea cel mai bine vandut model de pe piata auto din Brazilia s-a comportat la impactul lateral.

In cazul unui astfel de accident, adultii risca rani grave la nivelul pieptului, potrivit Latin NCAP. Copiii vor scapa, per total, "mai ieftin", daca ne este permis acest termen, a "noastra" masina primind trei stele pentru protectia acordata lor.

*Asemeni testelor de siguranta realizate de Euro NCAP, nici probele puse la punct de organizatia care se ocupa de modelele comercializate pe pietele din America Latina si Caraibe nu loveste bine un automobil de toti peretii. Dupa cum se poate observa si in urmatorul material video, impactul este cu o bariera deformabila.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 26 Octombrie 2017