Noua Kia Niro a trecut cu brio de noile standarde impuse de EuroNCAP, dupa ce a primit 4 si 5 stele

Noua Kia Niro a trecut cu brio de noile standarde impuse de EuroNCAP, dupa ce a primit 4 si 5 stele
  • Kia Niro a fost testata dupa noul sistem EuroNCAP
  • Crossover-ul sud-coreean a primit 4 si 5 stele
  • Rezultatul mai slab a fost inregistrat fara pachetul Advanced Driving Assistance
Distribuie pe Facebook

Zilele trecute, inginerii de la EuroNCAP au testat patru noi modele, printre care si noua Kia Niro. Crossover-ul sud-coreenilor a fost rasplatit cu 4, respectiv 5 stele. De ce doua note?

Ei bine, din cauza unui nou sistem inventat de cei de la EuroNCAP. Acestia s-au gandit ca producatorii de automobile vor fi mult mai interesati de o notare cat mai mare, asa ca isi vor dota masinile cu un pachet numit Advanced Driving Assistance, care sa fie disponibil in configuratie standard.

Testare EuroNCAP Kia Niro

Pana cand toti vor face asta, specialistii vor nota masinile astfel: daca modelul respectiv vine standard cu acest pachet, va primi doar o nota; daca in schimb nu il are, si il ofera doar ca si optiune, va primi doua rezultate: unul pentru testul realizat fara acest sistem, si unul pentru testul realizat cu pachetul de siguranta. In acest mod, clientii, dar si constructorii de automobile, vor sti importanta majora pe care acesta il joaca.

Testare EuroNCAP Kia NiroTestare EuroNCAP Kia Niro

Pachetul Advanced Driving Assistance include un sistem autonom de franare, care sa functioneze in oras sau inafara lui, si care sa poata sa detecteze pietonii sau sa evite un impact frontal prin franarea automata.

Testare EuroNCAP Kia Niro

Dupa cum spuneam mai sus, inginerii EuroNCAP au testat recent 4 modele dupa acest nou sistem de notare, printre acestea si Kia Niro, care ofera acest pachet doar ca si optiune.

Testare EuroNCAP Kia Niro

In consecinta, fara acesta, crossover-ul sud-coreean a primit doar 4 stele, oferind doar 83% protectie pentru pasagerii adulti, 59% eficienta cu sistemele de siguranta standard si 57% protectie pentru pietoni.

Testare EuroNCAP Kia Niro

Cand vine vorba de modelul dotat cu Advanced Driving Assistance, notarea s-a schimbat considerabil, Niro primind 5 stele. In aceasta situatia masina ofera 91% protectie pentru pasagerii adulti, 80% pentru copii, 70% pentru pietoni, si 81% in categoria Safety Assist.

Sursa foto: EuroNCAP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Testare EuroNCAP Kia Niro
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 1 Septembrie 2016