Sunt construite ca un tanc. Acestea sunt cele mai sigure masini testate de EURO NCAP in 2018

  • Noul A-Class este cea mai sigura masina testata in 2018
  • Lexus ES este cea mai sigura masina de familie de mari dimensiuni
  • Hyundai Nexo este cel mai sigur off-roader de mari dimensiuni
Distribuie pe Facebook

Organizatia Euro NCAP a testat in acest an nu mai putin de 23 de modele noi iar acum le-a ales pe cele mai sigure. Belgienii au efectuat in acest an cateva schimbari in structura testelor.

Industria auto evolueaza incontinuu iar masinile devin mai complicate de la an la an. Euro NCAP tine insa pasul cu vremurile, astfel ca in acest an a efectuat cateva schimbari in structura testelor care sunt acum mult mai complexe.

Spre exemplu, belgienii testeaza abilitatea sistemului de franare automata de urgenta de a detecta biciclisti in contextul in care numarul de accidente in care sunt implicati acestia a crescut. Apoi, un test nou este si detectarea pietonilor pe timp de noapte, prin care Euro NCAP se asigura ca sistemele de siguranta functioneaza permanent.

Cele mai sigure masini din 2018

Asa cum spuneam mai sus, prin mainile inginerilor au trecut in acest an 23 de modele noi. Unele i-au impresionat, altele precum noul Jeep Wrangler si Fiat Panda i-au dezamagit cu punctaje halucinante de 1, respectiv 0 stele.

Care sunt cele mai sigure masini testate anul acesta de Euro NCAP? Ei bine, in topul acestui clasament se situeaza noul Mercedes A-Class, care ocupa deasemenea si prima pozitie in segmentul masinilor mici de familie.

Cele mai sigure masini din 2018

Atunci cand a fost testata, compacta nemtilor a fost notata cu 96% si 91% protectie pentru adulti si copii, cu 92% protectie pentru pietoni, iar sistemele de siguranta i-au fost notate cu 75%.

Trecem la masinile mai prietenoase cu mediul inconjurator si ne oprim la Lexus ES. Modelul nipon si-a adjudecat titlul de cea mai sigura masina de familie de mari dimensiuni si totodata cea mai sigura masina hibrida sau electrica testata in 2018.

Cele mai sigure masini din 2018

Euro NCAP a notat cu 90% protectia adultilor si pietonilor si cu 87% protectia copiilor. Sistemele de siguranta au obtinut un calificativ de 77%.

Surprinzator, cel mai sigur off-roader de mari dimensiuni nu este vreun model german ci un asiatic alimentat cu hidrogen. Hyundai Nexo, caci despre el este vorba, a obtinut punctaj maxim atunci cand a fost testat, primind 94% si 87% pentru protectia adultilor si a copiilor.

Cele mai sigure masini din 2018

Cele mai sigure masini din 2018

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Cele mai sigure masini din 2018
mai multe