Uite de ce noul Mercedes E-Class nu este chiar cel mai avansat model al nemtilor

Uite de ce noul Mercedes E-Class nu este chiar cel mai avansat model al nemtilor
  • Noul Mercedes E-Class a primit 5 stele din partea specilistilor de la EuroNCAP
  • Acesta ofera protectie excelenta pentru pasageri si pentru copii, dar scartaie la siguranta pietonilor
  • Nemtii ofera momentan doar 10% dintre sistemele de siguranta activa in echiparea standard
Distribuie pe Facebook

Cea mai noua generatie a Mercedes-ului E-Class a fost testata de catre cei de la EuroNCAP. Modelul a trecut cu brio toate probele si a primit 5 stele din partea organizatiei independente.

Cea de-a 5-a generatie a Mercedes-ului E-Class a fost prezentata oficial anul acesta in cadrul Salonului Auto de la Detroit, ca fiind una dintre cele mai avansate modele ale constructorului din Stuttgart.

Mercedes E-Class in cadrul testelor EuroNCAP

La 9 luni de la acel moment, noul E-Class a ajuns intr-un final sa isi dovedeasca capabilitatile in testele organizate de cei de la EuroNCAP. Chiar daca i-au fost acordate 5 stele, rezultatele obtinute in fiecare categorie ne fac sa ne intrebam daca oare nu se putea mai bine, fiind totusi vorba de "cel mai avansat" model al lor.

Dupa cum stiti, toate modelele care ajung pe mana organizatiei independente sunt in configuratie standard, asa ca aceste rezultate arata cel mai bine ce se intampla cu un model de baza, nu unul sufocat de optiuni.

Mercedes E-Class in cadrul testelor EuroNCAP

Noul Mercedes E-Class a primit punctaj maxim in cazul impactului lateral, si un rezultat general de 95% pentru siguranta pasagerilor.

In ceea ce priveste siguranta copiilor, modelul german a oferit protectie buna in cazul unei coliziuni frontale, si excelenta atunci cand masina a fost lovita din lateral. Rezultatul general a fost de 90% in aceasta categorie.

Capota activa a noului E-Class i-a adus acestuia un scor de 77% pentru siguranta pietonilor, iar sistemele de siguranta ale masinii au fost punctate doar cu 62%.

Mercedes E-Class in cadrul testelor EuroNCAP

Totusi, specialistii de la Thatcham Research spun ca aceste punctaje mai modeste ar putea fi imbunatatite daca nemtii de la Mercedes ar oferi mai multe sisteme de siguranta activa in dotarea standard.

La momentul actual, constructorul german ofera doar 10% dintre aceste sisteme complexe in echiparea de baza, unul dintre cele mai mari absente fiind functia Drive Pilot. Aceasta este disponibila doar in cadrul pachetului Driving Assitance Plus, pentru care clientii trebuie sa plateasca in plus aproximativ 2000 de euro.

Sursa foto: EuroNCAP

Distribuie pe Facebook
mai multe