Un crossover de cinci stele. Punctaj maxim pentru noul Audi Q2 la testele Euro NCAP

Un crossover de cinci stele. Punctaj maxim pentru noul Audi Q2 la testele Euro NCAP
  • Noul Audi Q7 a primit cinci stele la testele Euro NCAP
  • Crossover-ul german se vinde in Romania cu 26.831 euro
  • Versiunea de baza va fi livrata alaturi de un 1.6 TDI
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala la inceputul acestei primaveri si disponibil la vanzare in schimbul unui minimum de 26.831 euro, noul Audi Q2 ocupa un loc fruntas in clasamentul celor mai sigure crossovere ale momentului.

O spun inclusiv cei de la Euro NCAP, care i-au acordat proaspat lansatului automobil german punctajul maxim de cinci stele in cadrul testelor de siguranta desfasurate la sfarsitul lunii noiembrie.

Noul Audi Q2 a reusit sa obtina, mai exact, un total de 35.6 puncte la categoria Protectia pasagerilor adulti, ceea ce reprezinta un procentaj de 93%, conform oficialilor institutiei anterior mentionate.

Cu 42.4 puncte la categoria Protectia pasagerilor copii, crossover-ul german propune un procentaj de 86%, in timp ce punctajul de 29.6 puncte de la categoria Protectia Pietonilor reprezinta un procentaj de 70%.

Tot despre un procentaj de 70% se poate discuta, de asemenea, si la nivelul categoriei Siguranta Asistata, noul Audi Q2 fiind rasplatit aici de Euro NCAP cu 8.5 puncte, in cazul in care te intrebai.

Unul dintre cele mai sigure crossovere ale momentului, proaspat lansatul automobil german porneste in Romania de la 26.831 euro si ofera in schimb o motorizare turbodiesel de 1.6 litri.

Printre dotarile pe care versiunea de baza a noului Audi Q7 le mai anunta se numara si o cutie manuala cu sase trepte de viteza, ce are de livrat puntii fata undeva in jurul a 116 cai putere.

In standard mai vin si sistemele start-stop sau cel de recuperare a energiei la franare pentru un consum redus de carburant, crossover-ul german avand nevoie de numai 4.4 litri de motorina la 100 kilometri.

Apoi avem de trecut in revista limitatorul de viteza variabil, airbag-urile de tip cortina, dar si indicatorul pentru presiune scazuta in anvelope cu avertizare acustica si optica, de exemplu.

Din meniu nu lipsesc insa nici instalatia de aer conditionat, geamurile electrice fata / spate, cotiera centrala sau bancheta rabatabila. De CD-player-ul cu cititor de carduri si interfata USB am spus ceva?

Audi Q2 la Euro NCAP

Audi Q2 la Euro NCAP

Audi Q2 la Euro NCAP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Audi Q2 la Euro NCAP
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2016