Volkswagen, codas la ultimele teste Euro NCAP, Audi si Honda, punctaje maxime

Volkswagen, codas la ultimele teste Euro NCAP, Audi si Honda, punctaje maxime
  • Audi A4, punctaj maxim la testele de siguranta
  • Noile Honda Jazz si CR-V, siguranta de 5 stele
  • Volkswagen Caddy, codasul clasamentului cu doar 4 stele de siguranta
Distribuie pe Facebook

Autoritatea europeana in domeniul sigurantei rutiere, Euro NCAP, a anuntat azi ultimele rezultate pentru 4 noi modele de automobile. E vorba de Honda Jazz, Honda HR-V, noul Audi A4 si noul VW Caddy.

Audi A4, punctaj maxim la testele de siguranta

Euro NCAP noiembrie 2015

Noua generatie de A4 care seamana mai mult cu un facelift a obtinut punctaj foarte bun in urma sesiunii efectuate de Euro NCAP. Mai exact, protectia pasagerilor a primit un punctaj de 90%, protectia pasagerilor minor de 87%, protectia pietonilor de 75%, la fel si pentru sistemele auxiliare de siguranta. Per total, daca tinem cont de noile reglementari si norme de masurare, noul A4 este printre cele mai sigure sedanuri din clasa medie, motiv pentru care a obtinut 5 stele de siguranta.

Noile Honda Jazz si CR-V, siguranta de 5 stele

Euro NCAP noiembrie 2015

Din clasa supermini, Honda Jazz este speciala si extrem de sigura. A reusit un punctaj foarte bun de 93% pentru siguranta pasagerilor adulti, 85% pentru protectia copiilor, dar si 73% pentru protectia pietonilor in caz de impact si un satisfacator punctaj de 71% pentru sistemele electronice de siguranta suplimentare. La randul sau, SUV-ul compact al companiei japoneze numit HR-V, a obtinut cifre pozitive. De exemplu, 86% pentru protectia pasagerilor adulti, 79% pentru cei minori, 72% pentru protectia pasagerilor in caz de lovituri frontale si 71% pentru sistemele electronice active si pasive pentru un plus de siguranta.

Euro NCAP noiembrie 2015

Volkswagen Caddy, codasul clasamentului cu doar 4 stele de siguranta

Euro NCAP noiembrie 2015

Singurul automobil testat de Euro NCAP in aceasta sesiune de accidente simulate care nu a obtinut punctaj maxim este noua generatie de Volkswagen Caddy. Iar acest lucru este din cauza punctajului foarte mic obtinut in situatia protectiei pietonilor, adica numai 58%. Nici sistemele de siguranta nu sunt foarte numeroase in varianta standard, motiv pentru care masina a primit doar 68% din punctajul total. In schimb, pasagerii adulti sunt destul de bine protejati, masina primind la acest capitol 84% si in cazul copiilor 78% din totalul punctelor.

Distribuie pe Facebook
mai multe