ASTA e momentul pe care il asteptam cu totii. LINIUTA cu Audi RS7 si Mercedes-AMG GT63 S

ASTA e momentul pe care il asteptam cu totii. LINIUTA cu Audi RS7 si Mercedes-AMG GT63 S
  • ASTA e momentul pe care il asteptam cu totii
  • LINIUTA cu Audi RS7 si Mercedes-AMG GT63 S
Distribuie pe Facebook

Doua dintre cele mai rapide automobile de serie ale planetei si-au dat intalnire in cursa asteptata de toata lumea. Este duelul dintre noul Audi RS7 Sportback si fabulosul Mercedes-AMG GT63 S.

Lansat oficial in urma cu mai bine de sase luni, chiar la inceputul toamnei trecute, noul Audi RS7 Sportback stie cu siguranta cum sa impresioneze. Pus in miscare de o motorizare bi-turbo cu opt cilindri in V, de patru litri si aproximativ 600 de cai putere, super-sedanul cu cinci portiere din Ingolstadt are nevoie de doar 3.6 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 de kilometri pe ora, cel putin teoretic.

In coltul din stanga al liniei de start, fabulosul Mercedes-AMG GT63 S foloseste la randul lui un benzinar V8 cu doua turbine si capacitatea de patru litri, care dezvolta insa 639 CP. Automobilul companiei din Affalterbach are totusi si alti asi in maneca, precum cuplul maxim mai mare cu 100 Nm (900, fata de "numai" 800 Nm) sau, mult mai important decat atat, timp necesar realizarii aceleiasi acceleratii de la 0 la 100 km/h, de 3.2 secunde - potrivit fisei cu specificatii tehnice.

Seria diferentelor majore continua la nivelul masei proprii - 2.065 versus 2.120 de kilograme, dar si la nivelul pretului noul Audi RS7 Sportback fiind cu putin peste 47.000 de euro mai ieftin, cel putin pe piata din Romania, decat rivalul din duelul asteptat de intreaga planeta. Asadar, sa inceapa batalia: cursele cu plecare de pe loc, din mers si, nu in ultimul rand, probele destinate testarii sistemelor de franare.

Distribuie pe Facebook
mai multe