Daca mai aveai vreo indoiala ca noul G-Class este mai bun ca oricand. LINIUTA cu vechiul G63 AMG

Daca mai aveai vreo indoiala ca noul G-Class este mai bun ca oricand. LINIUTA cu vechiul G63 AMG
  • Noul G63 AMG are un V8 de 4.0 litri
  • Vechiul avea un V8 de 5.5 litri
  • Puterea a crescut la 585 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Trecutul intalneste prezentul. Cam asa ar putea fi descrisa pe scurt aceasta liniuta dintre un G63 AMG de generatie veche si un G63 AMG din actuala iteratie. Cine crezi ca trece primul linia de sosire?

Probabil cel mai cunoscut off-roader din cate exista, Mercedes-ul G-Class a primit la inceputul anului trecut o noua generatie care a adus cu ea tehnologii de ultima ora, materiale mai calitative, cateva modificari estetice subtile si un downsizing pentru versiunea de top G63 AMG.

Daca inainte vorbeam despre o unitate V8 twin-turbo de 5.5 litri care livra ambelor punti 571 de cai putere si 760 Nm cuplu, acum G63-ul AMG se lauda tot cu un V8 twin-turbo, dar de 4.0 litri. Chiar daca vorbim despre o capacitate cilindrica mai mica, puterea a crescut la 585 de cai putere si 850 Nm cuplu.

Sa nu mai pomenim de greutatea mai redusa a motorului care influenteaza pozitiv masa proprie a masinii. Asadar, este, cum ar zice americanii, o situatie "win-win".

Cum se traduc toate aceste schimbari in lumea reala? Ei bine, cursa de acceleratie de mai jos este mai mult decat concludenta.

Distribuie pe Facebook
mai multe