Este un nou record mondial pentru SUV-uri. URUS l-a stabilit impotriva unei...TESLA MODEL X

Este un nou record mondial pentru SUV-uri. URUS l-a stabilit impotriva unei...TESLA MODEL X
  • Este un nou record mondial pentru SUV-uri
  • A parcurs cei 402 metri in 11.2 secunde
  • Noul Urus dispune de 650 de cai putere
Distribuie pe Facebook

SUV-ul de care vorbeste toata lumea de o perioada incoace, noul Lamborghini Urus, se poate lauda acum cu un record mondial pe sfertul de mila. Rezultatul a fost stabilit intr-o cursa unde a avut ca rival un Tesla Model X.

Cel de-al doilea SUV din istoria Lamborghini nu se mai satura de laude si titluri. Pana acum a fost unul dintre cele mai puternice SUV-uri din istorie, unul dintre cele mai scumpe iar de acum detine si recordul mondial pe sfertul de mila (402 metri) pentru acest tip de vehicule.

Un exemplar complet stock a participat recent la o cursa de acceleratie desfasurata pe Palm Beach International Raceway si a trecut linia de sosire in 11.234 secunde cu o viteza de 193.3 km/h. Mai interesant este ca a avut ca rival un Tesla Model X.

Poti urmari si tu cursele daca dai play clipului video de mai jos la minutul 5:00.

Iti reamintim ca Lamborghini Urus vine din fabrica cu un propulsor V8 twin-turbo de 4.0 litri care livreaza ambelor punti 650 de cai putere si 850 Nm cuplu. Cu ajutorul unei transmisii automate cu 8 trepte si desigur cu Launch Control, masina atinge 100 de km/h in 3.6 secunde. Acul vitezometrului atinge 200 de km/h in 12.8 secunde si se opreste intr-un final la 305 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe